Robert Rooba alustas Jyväskylä JYPis kolmandat hooaega.Foto: Facebook / Robert Rooba Fanpage
Jäähoki
3. september 2018, 00:05

Robert Rooba Meistrite liigast: vastaste treeneritel on mängijaid meie vastu väga lihtne motiveerida

Jäähokikoondislase Robert Rooba koduklubi Jyväskylä JYP on Meistrite liiga tiitli kaitsmist alustanud võidu ja kaotusega. 

Kui avavoorus purustati võõrsil Slovakkia meister HC '05 Banska Bystrica tulemusega 6:1 (Rooba viskas JYPi neljanda värava), siis laupäeval kaotas JYP Tšehhis 2:4 HC Plzeni meeskonnale. „Oli palju head, aga karistused võtsid meie võiduvõimalused ära,“ viitas Rooba oma satsi 50 (!) karistusminutile. Vastane teenis neid vaid kümme.

„Sellise määraga on põhimõtteliselt võimatu võita. Vastane oli väga kvaliteetne. Ilma karistustetagi olnuks kindlasti raskem päev kui Slovakkias, aga nendega ei andnud me endale võimalustki.“

Seevastu kaks päeva varem Banska Bystricas ei jätnud JYP omakorda vastasele erilist võidulootust. „Sellistes piltlikult öeldes karukoobastes on alati väga keeruline, sest kodupublik toetab kõvasti,“ ütles eile 25. sünnipäeva tähistanud Rooba.

„Kuivõrd meeskondi väga enne mängu ei tunne ka, siis pole lihtne mängule vastu minna. Aga minu arust tegime väga hea matši. Võib öelda, et igatpidi päris täiuslik sooritus.“

Neljandana kuulub H-alagruppi Šveitsi hõbe HC Lugano, kes kaotas võõrsil Plzenile 2:3 ja Banska Bystricale 2:5. Rooba hindab neliku taset eelmistest hooaegadest tasavägisemaks.

Veebruaris triumfeerinud JYPi seisus ei luba tänavuseks hooajaks finaalist madalamaid sihte seada. „Aga lihtne see olema ei saa,“ hoiatas Rooba. „Vastaste treeneritel on mängijaid meie vastu väga lihtne motiveerida. Öelda, et täna on võimalus tiitlikaitsja paika panna. See tõstab automaatselt vastaste mängutaset. Aga see on meile väga hea väljakutse. Kui suudame auga välja tulla, on kõik veel magusam.“

JYP vahetas kahe hooaja vahel peatreenerit. Marko Virtaneni asendas Lauri Merikivi, kes juhendas varem klubi U20 meeskonda ning krooniti aprillis Soome U18 koondise abitreenerina maailmameistriks. Rooba ütleb, et enda täpsest rollist on veel vara rääkida – hooaeg olevat liiga noor –, kuid see on mullusega sarnane.

Senises neljas kohtumises (lisaks Meistrite liigale kaks treeningmängu, millest ühes viskas väravagi) on tema mänguaeg jäänud vahemikku 10-15 minutit. Protokolli järgi on ta kuulunud kolmandasse või neljandasse ründekolmikusse, lisaks mängib ta endiselt arvulise ülekaalu olukordi.

Juuni alguses käis Rooba põlvemeniskioperatsioonil, millest taastumine võttis kolm nädalat. Praegu olla hokimehe tervis tipp-topp. „Sellest pole mingit jälge, olen selle juba nii-öelda unustanud. Protsess läks väga kiirelt, hästi ja õnnestunult. Olen täielikult vormis ja hooajaks valmis,“ teatas Rooba reipalt.

Meistrite liiga jätkub JYPi jaoks reedel koduhallis Plzeni vastu, Soome meistrivõistlused algavad 14. septembril.