Foto: Gerly Mägi
Inimesed
3. september 2018, 10:30

ÕL VENEETSIAS | Autogrammikütt: seisan hommikust õhtuni kino ees ja ootan, et staare näha (4)

“Olen siin neli tundi oodanud, aga umbes kaks tundi veel, kuni Chace Crawford tuleb,” räägib Veneetsia filmifestivalil punase vaiba ääres ootav autogrammikütt vapralt. Kolm päeva seismist on selja taga, nädalajagu veel tulemas.

Veneetsia festival eristub paljudest teistest selle poolest, et punasele vaiba äärde saavad ka inimesed, kellel puudub festivali akrediteering. Festivalipassi hind on üsna krõbe, sõltuvalt pikkusest ja soodustusvõimalusest jääb hind keskmiselt kahesaja euro kanti. Vaba ligipääs punase vaiba äärde annab aga võimaluse staaride autogrammide jahiks tasuta.

Nii kogunevadki noored juba üsna vara hommikul Lidole Palazzo del Cinema ette, silmad lootust ja ootust täis. Kaheksa paiku hommikul avavad esimeste “veebussidega” kohale jõudnud fännid oma vihmavarjud, et ära markeerida oma koht piirde ääres. Siis suunduvad aga kohvi ja saia järele.

KELL 10: esimesed on juba kohad hõivanud, kiirematel kehakinnituski tehtud Foto: Gerly Mägi

Südapäevaks on selliseid vapraid kogunenud juba paarkümmend - kõik nad on varustatud vihmavarjude ja istumisalusega, et pikk päev vastu pidada. Esimesed esilinastused algavad kell 17, viimased lõppevad aga südaööl.

KELL 17: esimesed read on ammu täitunud, kavalad käivad ringi nagu ehitajad, redelid käes Foto: Gerly Mägi

“Olen siin teist aastat järjest, praegu läheb kolmas päev,” räägib Annabella, kes sel aastal võttis kaasa ka oma sõbranna Giulia. Neidude sõnul pole terve päeva passimises hullu midagi, kui lõpuks sellel vääriline tasu on - autogramm või selfi mõne kuulsusega. “Tegelikult on tore ka lihtsalt neid näha, alati ei peagi midagi saama,” arvab Annabella ning kiirustab telefonist võidukaid pilte otsima. “Näe, siin ma olen Jennifer Lawrence’iga,” näitab ta. “Ära sellest pilti tee, ma pole siin peal eriti ilus. Vihma sadas terve päev,” meenutab Annabella ning loodab lemmikuga kunagi uue ja parema pildi klõpsata.

Giulial ja Annabellal pole sel festivalil veel selfidega vedanud. “Kõige rohkem loodan näha Chace Crawfordi,” poetab Giulia tagasihoidlikult, “sest ta mängis “Gossip Girl’is”, see on mu lemmik!”

KELL 19: rahvas ei mahu kõik nägemisulatusse äragi Foto: Gerly Mägi

Vestlusesse sekkub Paolo, kes püüab kohe neiude pingutuse üle lüüa. “Ma seisin kümme tundi lauspäikese käes, et Emma Stone’i näha. Gagat ootasin kaheksa tundi,” teatab ta silmnähtava uhkusega, käed risti rinnal. Kui noormehelt pilte küsida, ütleb ta, et kogub hoopis autogramme. “Pildid ei jää nagunii ilusad, nad ei jõua ju kõikidesse kaameratesse vaadata!”

Noormehel on õnnestunud saada sel aastal lisaks Stone’ile ja Gaga’le veel ka Cate Blanchetti autogramm. “Mul on oma toas - ma elan Padovas - üks sein, mis on pildiraamis autogramme täis. Kõigile olen pildid juurde pannud.”

Nimekiri staaridest, kes Paolo rõõmsaks on teinud, tundub tõesti pikk ning koosneb peamiselt Itaalia näitlejatest ja režissööridest, ent mitte ainult. “Kristen Stewart ja Johnny Depp on ka - mõlemad sain 2015. aastal. Toona üritasin pilte ka teha. Diane Krugeriga saingi selfi, aga mu telefon oli üsna kehv ja ta ei vaadanud kaamerassegi. Siis sain aru, et parem jään autogrammide juurde.”