Kelly SildaruFoto: Miles Holden/Red Bull Content Pool
Spordiblogi
3. september 2018, 10:23

Pluss, miinus, ennustus | Kuldne Sildaru, alt läinud Kontaveit ning taasalustav vutikoondis (3)

Õhtulehe sporditoimetus vaatab tagasi möödunud nädala sündmustele ja teeb väikese ettevaate tulevikku. Järgnevalt meie 3. septembri valik.

Läinud nädala pluss

Freestyle-suustaja Kelly Sildaru on tagasi suurel areenil. Ja mis veelgi tähtsam, tervena! Tegelikult lõpetas meie talispordilootus pea aastaseks veninud vigastuspausi juba üle-eelmisel nädalal, kui tuli juunioride MMil Big Airi hüpetes hõbemedalile. Läinud seitsmepäevakul lisandus sellele veel pargisõidu kuldmedal. Kaela saadud autasudest veelgi tähtsam on aga asjaolu, et neiut ennast ükski vigastuse- või muremõte võistlustel ei vaevanud. Järgmisena tuleb Sildaru rajale ööl vastu teisipäeva, kui toimub rennisõidu finaal, kus tal on kaitsta eelmisel aastal võidetud kuldmedal.  

Läinud nädala miinus

Anett Kontaveit. Foto: Stanislav Moškov

Kui Anett Kontaveiti US Openi esimese ringi kaotuses tšehhitari Katerina Siniakova vastu oli midagigi positiivset, siis ilmselt see, et vähemalt polnud eestlannal mullusest kaitsta edetabelipunkte. Seetõttu ei lange Eesti esireket praegu ka maailma edetabelis tahapoole. Ometi tuleb avaringis reketite kokkupakkimist lugeda altminekuks. Arvas ju Kontaveit isegi enne turniiri, et on tänavuseks US Openiks mullusega võrreldes paremini valmis. Paraku tulemused - mis on spordis need, mis maksavad -, seda keelt ei rääkinud. 

Tuleva nädala ennustus

Eesti koondis Foto: Tiina Kõrtsini

10% on võimalus, et Eesti jalgpalli rahvusmeeskond alustab Rahvuste liigat koduväljakul Kreeka vastu võidukalt. Sinisärgid kogunevad täna pärast kolmekuist pausi, et hakata valmistuma uhiuueks Rahvuste liigaks, mis sai siia maamunale loodud tähtsusetute sõpruskohtumiste asendamiseks. Peatreener Martin Reimil õnnestus sisuliselt esmakordselt oma juhendamisperioodi jooksul saada koondisesse kõik need mehed, keda ta sinisärgis näha soovib. Kas sellest aga Kreeka vastu piisab, näeb laupäeval. Varasema nelja mängu jooksul pole me kreeklasi küll alistanud, kuid viimases MM-valiktsüklis saime võõral väljakul kätte väärtusliku viigipunkti.