Kaia Kanepi matšis Serena Williamsi vastu. Foto: DON EMMERT/AFP
Tennis
3. september 2018, 00:44

Kaia Kanepi andis võimsale Williamsile vägeva lahingu, kuid pidi siiski reketid pakkima (9)

New Yorgis peetaval US Openi Suure slämmi tenniseturniiril jäi Kaia Kanepi (WTA 44.) neljandas ringis 0:6, 6:4, 3:6 alla kodupubliku ees mänginud Serena Williamsile (WTA 26.).

Matši avasett kujunes äärmiselt šokeerivaks. Williams tegi sotid selgeks 18 minutiga, loovutades Kanepile kuue geimi peale vaid kuus punkti. Ülivõimsa serviga ameeriklanna lõi neli serviässa ning eestlannat kordagi mängu ei lasknudki. 

Kanepi ei löönud aga verest välja. Teist setti alustas ta servimurdega, hoidis kindlalt enda pallingut ning pääses 2:0 juhtima. Enesekindlalt tegutsenud eestlanna suutis ka teist korda Williamsi servi murda ning 5:2 juhtima pääseda, misjärel läks ta geimivõidu eest servima.

Siis sai vastane aga omakorda murdegeimi kätte ning Kanepi mängu tekkis väike ärevus. Williams vähendaski vahe 4:5 peale ning omas siis veel kahte murdepalligi, ent eestlanna pöörast seti 6:4 ikkagi enda kasuks. Kusjuures varasema nelja mängu jooksul polnud Kanepi kunagi tema vastu setti võitnud.

Otsustava vaatuse avageimis andis Kanepi Williamsi servil kõva lahingu, kuid ameeriklanna sai oma ikkagi kätte. Seejärel loovutas eestlanna lihtvigade tõttu kergelt oma pallingu ning andis vastasele kiire 2:0 edu. 

Vajalikku vastumurret Kanepil enam kahjuks teha ei õnnestunudki. Williams teenis 6:3 setivõidu ja kallutas veidi üle pooleteist tunni kestnud matši enda kasuks. 

Ameeriklannale tõi edu võimas serv, kokku lõi ta 18 pallinguässa eestlanna 4 vastu.

Kanepi tegi siiski ilusa turniiri. Mäletatavasti alistas ta avavoorus maailma esireketi Simona Halepi. Mullu jõudis Kanepi US Openil sammu võrra kaugemale.

36aastane Williams on US Openil triumfeerinud kuuel korral, viimati aastal 2014. Suurfavoriit on ta tänavugi. Ühtekokku on endine maailma esinumber võitnud karjääri jooksul 23 Suure slämmi turniiri. 

Veerandfinaalis läheb Williams vastamisi Karolina Pliskovaga (WTA 8.), kes alistas 6:4, 6:4 Ashleigh Barty.