Foto: Vida Press
Inimesed
3. september 2018, 11:01

ÕL VENEETSIAS | Itaalia produtsent kandis punavaibal vägistamissüüdistusega Weinsteini pildiga särki (1)

Veneetsia filmifestivalil tekitas pahameeletormi Itaalia produtsent, kes ilmus punasele vaibale Harvey Weinsteini pildiga T-särgiga. Weinsteini on süüdistatud arvukates seksuaalkuritegudes, süüdistusi tuleb üha juurde.

Lido saare glamuurses Palazzo del Cinema’s linastus "Suspiria", millele eelnenud punase vaiba tseremoonial tõmbas kogu tähelepanu endale filmiga mitteseotud inimene.

Üks külalistest otsustas eirata riietumisjuhiseid ning marssis vaibale teksade ja T-särgiga, millel Harvey Weinsteini pilt ja kiri "Weinstein on süütu". Skandaali tekitanud mees on 42aastane üsnagi tundmatu Itaalia produtsent Silighini Gargnani.

Publikult järgnes žestile tagasihoidlik vilekoor. Ent üllatusena see meest teadvatele inimestele ei tulnud. Väidetavalt on ta avalikult näiteks suur Silvio Berlusconi toetaja ning on meedias sõna võtnud ka Donald Trumpi ja vabariiklasi toetavate avaldustega.

Foto: Vida Press

Weinsteini lugematud süüdistused

Filmimogul Harvey Weinstein on viimase aasta jooksul saanud nii palju seksuaalse väärkohtlemise süüdistusi, et nende kokkulugemisel on lihtne eksida. Alles paar päeva tagasi kaebas Emma Lomani nime taha varjuv saksa näitlejanna Weinsteini kohtusse, väites, et too vägistas ta 2006. aasta Cannes'i festivalil.

Nagu ka varasemate süüdistuste puhul, väidab Weinstein nüüdki oma advokaadi suu läbi, et väited on valed. 

Hoolimata sellest on süüdistusi kogunenud juba omajagu ning Weinstein võib vangi minna kümneteks aastaks. Maksimumkaristus tema sooritatud kuritegude eest on eluaegne vangistus.