Kimi Räikkönen (vasakul) ja Lewis Hamilton. Foto: ANDREJ ISAKOVIC
Vormel 1
3. september 2018, 13:30

Hamilton kiidab Räikköneni: tundub, et ta ei vananegi!

Nädalavahetusel peetud Itaalia vormel-1 etapil pakkusid põneva lahingu Lewis Hamilton (Mercedes) ja Kimi Räikkönen (Ferrari). Lõpuks jäi peale britt, kuid soomlase aadressil jätkus tal vaid kiidusõnu. 

"Ma arvan, et kõik jääksid teda igatsema," vastas Hamilton spekulatsioonile, et Räikköneni tuleval hooajal enam F1-sarjas ei näe.

Ta jätkas: "Enne kui ma sõitma hakkasin, siis mängisin PlayStationil ja valisin alati piloodiks Kimi ja McLareni. Ise samal ajal ette kujutades, et see olen mina." 

Samuti mäletab Hamilton hästi päeva, mil ta esmakordselt ise McLareni rooli istus ning sel masinal oli Räikköneni seaded. "See oleks nagu eile olnud. Väga lahe kogemus, sest meie sõidustiil on üsna sarnane," arutles ta. 

Õhus on jutud, et 38aastane Räikkönen tõmbab tänavuse hooaja jooksul vormel-1 karjäärile joone alla. Hamiltoni arvates on soomlane aga jätkuvalt väga kiire. 

"Tal on veel väga palju häid aastaid ees. Ta nagu ei vananekski. Ma ei tea, kuidas soomlased seda teevad. Ilmselt on asi saunas ja selles jää-värgis," sõnas britt.