Ott Tänak ja Martin Järveoja peavad Türgis sõitma vana autoga.Foto: AFP/Scanpix
WRC
3. september 2018, 17:48

Tänak sai halva uudise: Toyota piloodid peavad Türgis sõitma vanade autodega (1)

Toyota autoralli MM-sarja meeskond peab järgmisel nädalal peetaval Türgi rallil kasutama vana mootorit, sest uue jõuallika kasutamine pole reeglitega lubatud.

Toyota meeskonna boss Tommi Mäkinen rääkis väljaandele Autosport, et meeskonnal on erinevat tüüpi rallide jaoks erinevad šassiid. Soome ja Saksamaa rallil oli kasutusel kiirematele teedele sobilik raam, Türgi karmidele tingimustele vastas aga näiteks Sardiinia rallil kasutatu.

"Reeglite järgi ei saa vanale šassiile uut mootorit paigaldada. Seega peame Türki minema vanade autodega. Ma ei tea, kuskohast see reegel tuleb. Tegemist on väga-väga keerulise regulatsiooniga, mis ei aita kedagi," selgitas Mäkinen.

Soomes ja Saksamaal kasutatud uus mootor erines MM-sarja kokkuvõttes kolmandat kohta hoidva Ott Tänaku sõnul eelkäijast parema väände ning kiirenduse poolest.

Mäkineni sõnul ei tasu karta, et Toyota piloodid oleks varasemast oluliselt aeglasemad, aga vastupidavus on endiselt küsimärk. Mehhiko rallil valitsenud kuumus ja hõre õhk põhjustasid mootorite ülekuumenemist. Türgis nii kõrgele ei ronita, aga temperatuur on Mehhikoga võrreldav.

"Loodan, et Türgis enam probleeme ei teki. See aitaks meie enesekindlusele oluliselt kaasa," lausus Mäkinen.