Kelly Sildaru rennisõidu kulla üle rõõmustamas.Foto: Twitter/@wintergamesnz
Talisport
4. september 2018, 04:23

Kelly Sildaru on omal alal pika puuga läbi aegade edukaim juunior

Kui vaadata puhtalt freestyle-suusatamise juunioride MMi medaleid, pole Kelly Sildarule kellelgi midagi vastu panna. Tänane naiste rennisõidu kuld tähendab, et 16aastane eestlanna on omaealiste seas neljakordne maailmameister, lisaks on tal üks hõbe.

Eriti suureks lähevad käärid siis, kui arvesse võtta nn. uuekooli alasid ehk rennisõitu, pargisõitu ning alates käesolevast aastast kavas olevaid Big Airi hüppeid.

Naiste seas pole nendel aladel kellelgi üle ühe kulla, ülejäänutest edukaim on olnud venelanna Anastassia Tatalina, kes napsas sel aastal Big Airi hüpetes Sildaru eest kulla ja tuli pargisõidus teiseks. Enim medaleid - kolm - on rennisõidus kaks hõbedat ja ühe pronksi teeninud venelannal Valeria Demidoval. Meestest on kaks kulda ja üks hõbe Beau-James Wellsil (Uus-Meremaa).

Tõsi, juunioride MMil pole renni- ja pargisõidu ajalugu kuigi pikk. Rennisõit oli esimest korda kavas 2003. ja pargisõit 2010. aastal. Regulaarselt on nendel aladel parimaid juunioreid selgitatud 2012. aastast.

Traditsioonilistes distsipliinides ehk mogulisõidus ja vigurhüpetes pole ükski mees suutnud üle kahe juunioride MMi kulla võita, naiste seas on kolmekordseid tšempione kaks: Keaton Mccargo (USA) ning Perrine Laffont (Prantsusmaa). Mõlemad on edukad olnud mogulisõidus.

Suusakrossis on ainsana kahel korral võita suutnud rootslanna Sandra Näslund.