Kelly Sildaru juunioride MMi rennisõidu finaalis.Foto: Graeme Murray/Red Bull Content Pool
Talisport
4. september 2018, 11:50

Kuuks ajaks Uus-Meremaale jääv Kelly Sildaru loobub esimesest MK-etapist (15)

Uus-Meremaal Cardronas peetud freestyle-suusatamise juunioride MMi naiste rennisõidus ei saanud keegi vastu Kelly Sildarule. 16aastane eestlane tegi päeva kolm parimat katset ja kaitses sellega 2017. aastal võidetud tiitlit.

Sildaru võidutulemus oli 92,2 punkti, mille ta sõitis välja teises voorus. Teise koha sai venelanna Valeria Demidova 84,8 punktiga. Sildaru esimese vooru skoor oli 86,2 ja kolmandas voorus 90,6.

"Tehniliselt tegin ära kõik, mis plaanis oli, aga väike varu jäi ikka sisse," ütles Sildaru Õhtulehele.

Esimest korda pärast põlvevigastust sooritas ta rennis 900kraadiseid hüppeid. 92,2 punkti oli vähem kui kvalifikatsioonis kogutud 95 punkti, aga Kelly treenerist isa Tõnis selgitas, et tegelikult olid finaali teine ja kolmas katse paremad. Kvalifikatsioonis Kelly 900kraadist hüpet ei üritanud.

Freestyle-suusatamises vaatavad kohtunikud treeningute põhjal, milline võiks olla ideaalne ehk 100 punkti vääriv sõit. Enne kvalifikatsiooni tegi Sildaru tagasihoidlikumaid trikke kui enne finaali ja seega oli latt madalamal.

Kokku võitis Sildaru juunioride MMilt kaks kuldmedalit ja ühe hõbeda. "Mul on hea meel, et saan jälle võistelda. Ma ei nurise," sõnas ta.

MK-etapp jääb vahele

Homsel Big Airi hüpete MK-etapi kvalifikatsioonis eestlanna praeguse seisuga ei osale. Ühelt poolt on põhjus selles, et hüpet on pisut ümber ehitatud ja nii meestel kui ka naistel on raskusi hoo sisse saamisega.

Pealegi on ligi kaks nädalat treeninguid ja võistlusi olnud kurnavad. Tõnis Sildaru sõnul pole Kelly väsinud, pigem on tegu ettevaatusabinõuga.

"Treenerina paneks Kelly hea meelega starti, isana mõtlen, et äkki puhkaks natukene. Vigastuspaus kestis ligi aasta aega ja algavat hooaega silmas pidades üritame riske maandada."

Mitmed konkurendid võtsid ennast kvalifikatsioonist maha juba varem. Täna päeval oli koos Sildaruga nimekirjas vaid kuus sportlast ja lisaks eestlannale on loobujaid veelgi. Pole võimatu, et etapp jäetakse vähemalt naiste puhul sootuks ära.

Sildarud treenivad Uus-Meremaal veel ligi kuu aega ja naasevad siis Euroopasse. MK-sari jätkub 4. novembril Itaalias Modenas peetava Big Airi hüpete etapiga.