Christian Eriksen sel korral Taani koondise särgi selga ei tõmba. Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
4. september 2018, 17:55

TAANI VUTIFARSS: Rahvuskoondis võib Slovakkia vastu minna saalijalgpalluritega

Taani jalgpallikoondise ja sealse alaliidu vahelt on läbi jooksnud must kass, mistõttu peab alaliit homseks sõpruskohtumiseks Slovakkia vastu üles andma saali- ning amatöör jalgpallurid. 

Nimelt pole Taani jalgpallurite ühendus Spillerne ja kohalik alaliit (DBU) suutnud jõuda kokkuleppele reklaamõiguste osas (mängijate isiklikud sponsorid vs koondise sponsorid). Mängijate ühendus oli nõus praegust lepingut ajutiselt oktoobrini pikendama, et läbirääkimistega pärast eelseisvaid mänge Slovakkia ning Walesiga (Rahvuste liiga kohtumine) jätkata, kuid alaliit polnud sellest pakkumisest huvitatud. 

Küll ei saa Taani vutiliit lubada endale mängudele minemata jätmist, sest vastasel juhul diskvalifitseeritakse nende meeskond 2020. aasta EMist.

Läinud aasta oktoobris boikoteeris Taani rahvusnaiskond samal põhjusel MM-valiksarja kohtumist Rootsi vastu. Toona ei hakanud Euroopa jalgpalliliit (UEFA) taanlannasid diskvalifitseerima - määrates neile vaid tehnilise kaotuse ning 20000 euro suuruse rahatrahvi - kuid rõhutas selgelt, et järgmisel korral mingit vangerdamisruumi enam pole. 

Täbaras olukorras pöörduski DBU saalijalgpallurite ning Taani madalamate liigade mängijate poole. Nii on väljaande Ekstra Bladet'i sõnul kutse saadetud näiteks kolmanda liiga suurimale väravakütile Christian Offenbergile ning tolle tiimikaaslasele Morten Bankile.