Mario Lemina.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
4. september 2018, 20:48

AJALOO SUURIM! Inglismaa kõrgliiga vutistaar sai kiiruse ületamise eest rekordtrahvi

Southamptoni poolkaitsja Mario Lemina peab järgmised aasta aega olema jalamees. Ühtlasi peab Gaboni koondislane tasuma 106 000 euro suuruse rahatrahvi. 

Leminale kuuluv Mercedes AMG GLA 45 tabati kolmel korral kiirust ületamast. Hampshire politsei saatis mehele seejärel teatise, kus palus identifitseerida rikkumise hetkel roolis oleva isiku (pildi kehva kvaliteedi tõttu polnud sõitjat võimalik tuvastada). Teadmata põhjustel jättis Lemina aga teatistele, mida kokku saadeti talle kolm tükki, vastamata. 

Mehe advokaat Cliff Morris põhjendas mehe käitumist järgnevalt: "Ta ei olnud tol hetkel teadlik teatiste tähtsusest. Lisaks pole inglise keel tema emakeel ja see pole tal ka kõige parem. Mario pole kindel, kas rikkumise hetkel istus roolis tema vend või nõbu."

Karistuseks võeti Leminalt aastaks juhtimisõigus ning lisaks määrati talle 106000 euro suurune trahv, millega Lemina kirjutas oma nime ka Suurbritannia rekordite raamatusse. 

Gabonis sündinud Lemina liitus Southamptoniga mullu, kui Inglismaa vutiklubi käis tema eest Juventusele välja 17 miljonit eurot. Pühakute särgis on ta väljakule jooksnud 30 mängus ning löönud ka ühe värava.