Ardo Kreek. Foto: Facebook | Paris Volley
Võrkpall
4. september 2018, 22:16

ŠAHH MATT? Ardo Kreegi tööandja võib rahaprobleemide tõttu pillid kotti panna

Prantsusmaa võrkpalliliit teatas augusti keskpaigas, et Ardo Kreegi tööandja Pariisi Volley langetatakse maksupettuse tõttu algavaks hooaja riigi esiliigasse. Praeguseks on asjalood arenenud nii kaugele, et meeskonda ähvardab võlgade tõttu sootuks pankrott. 

Eelmisel aastal moodustas klubi 1,4 miljoni euro suurusest eelarvest 900 000 eurot Pariisi linna toetus. Pärast maksupettuste ilmnemist ei soovi linn ennast aga klubiga - hoolimata asjaolust, et 1998. aastal loodud meeskonna näol on tegemist üheksakordse riigi meistriga - enam siduda. Pealegi peab klubi reedel võlgade katteks välja käima ligi 300 000 eurot. 

"Lootsime selle raha saada linnalt, kuid nemad ei soovi meid enam toetada," sõnas klubi president Michel Rougeyoron väljaandele Le Parisien. "Oleme asja arutanud ka pangaga, kes teoorias oleks nõus meile raha andma, kuid see tähendaks meie jaoks lihtsalt järgmist võlgu." Lõplik otsus klubi jätkamise osas peaks sündima reedel. 

Meeskonda kuuluva Prantsusmaa koondislase Franck Lafitte sõnul said mängijad olukorrast aimu alles teisipäeva hommikul. "Michel [Rougeyron] tuli hommikul trenni ja ütles, et klubi peab jätkamiseks leidma reedeks kusagilt 300 000 eurot. Lisaks ütles ta, et linn meid enam ei toeta ning ühtegi tühja tšekiraamatuga toetajat ta hetkel samuti ei näe," sõnas Lafitte.  

"Jäime pärast seda nõutult lihtsalt riietusruumi istuma. See on suur löök kõigi jaoks," jätkas ta. "Leppisime treeneritega kokku, et jätame treeningud hetkel pooleli, kuna ei näe sellel kõigel hetkel mõtet. Leegionärid peaksid kohale jõudma sellel nädalal. Näiteks Ardo Kreek sõidab hetkel Poolast siia oma autoga, kuid ma mõtlen praegu, et milleks? Olukord on väga keeruline."

"Kahe aasta eest võistlesin Prantsusmaa koondisega Rio olümpial, nüüd seisan aga olukorras, kus klubi finantsprobleemid võivad lõpetada mu karjääri," sõnas Lafitte. "Kujutasin alati ette, et mu karjäär lõppeb mingi vigastuse tõttu, mitte klubi administratiivse jama pärast."

Pariisi klubi probleemide tõttu on lahtine ka Ardo Kreegi tulevik.