Kimi Räikkönen. Foto: AFP/Scanpix
Vormel 1
5. september 2018, 12:05

Räikkönen: vormelifännid ei tohiks sõitjaid välja vilistada

Nädalavahetusel toimunud vormel 1 sarja Itaalia GP-l sai lisaks kõrvulukustavatele mootorihelidele kuulda ka kibedat vilekoori. 

Monzas, Ferrari kodurajal tribüünidele tulnud punaste poolehoidjad ei hoidnud ennast nädalavahetusel hõbedase Mercedese piloote nähes tagasi ning saatsid järjepidevalt Ferrari pearivaalide suunas teele hunniku krõbedamaid sõnu ning valju vilekoori. 

Monzas teisena finišijoone ületanud Kimi Räikköneni arvates pole selline käitumine aga vormelifännide jaoks kohane. "Loomulikult on kõigil lubatud käituda nii nagu nad soovivad, kuid ma ei pea seda väga õigeks," sõnas soomlane. "Minu arvates ei tohiks sõitjaid välja vilistada. Kahjuks nii siiski tehakse, kuid see pole väga kena. 

Ferrari pole oma kodurajal võidurõõmu tundnud juba kaheksa aastat. Tänavu olid nad sellele väga lähedal, kuniks Räikköneni Ferrari rehvid lagunema hakkasid ning meie põhjanaaber Lewis Hamiltoni endast mööda oli sunnitud laskma. See tähendab omakorda, et Mercedes on punaste koduõuel võidutsenud viiel aastal järjest.