TAGAOTSITAVAD: Aleksandr Petrov ja Ruslan Boširov.Foto: Reuters/Scanpix
Maailm
5. september 2018, 19:28

Uuendatud kell 19.25

SKRIPALI JUHTUM: Briti võimud kuulutasid kaks venelast tagaotsitavaks (29)

Briti politsei avalikustas teatas kolmapäeval kahe venelase nimed, keda kahtlustatakse 4. märtsil Salisburys endise topeltagendi Sergei Skripali ja tema tütre Julia mürgitamises närvimürgiga Novitšok. 

Tagaotsitavate nimed on Aleksandr Petrov ja Ruslan Boširov. Nende suhtes anti välja ka Euroopa vahistamismäärus. Briti politsei peab tõenäoliseks, et nimed on varjunimed, kuid just need olid Venemaa ametlikku passi kantud. 

Umbes 40aastased kahtlusalused saabusid 2. märtsil Moskvast tulnud lennukiga Gatwicki lennuväljale, peatusid seejärel Londonis City Stay hotellis, viibisid 3. ja 4. märtsil Salisburys ning lahkusid 4. märtsi õhtul Moskvasse suundunud lennuga.

Valvekaamera jäädvustas Boširovi ja Petrovi 3. märtsil Salisbury raudteejaamas. Foto: AP/Scanpix

Mõlemad mehed jäid nii Londonis kui ka Salisburys valvekaamerate vaatevälja. Nende hotellitoast leiti  närvimürgi Novitšok jälgi, kuid seda inimestele ohutus koguses. 

Suurbritannia peaminister Theresa May ütles, et mürgitajad olid Vene sõjaväeluure GRU töötajad ja nad täitsid Vene riigi ülesannet. 

Venemaa välisministeeriumi pressiesindaja Maria Zahharova. Foto: TASS/Scanpix

Venemaa välisministeeriumi ametlik esindaja Maria Zahharova kuulutas, et tema ametkonnale ei ütle kahtlusaluste nimed ja fotod mitte midagi. Tegemist olevat täiesti tundmatute isikutega.