Korvpallikoondise treeningFoto: Stanislav Moškov
Korvpall
5. september 2018, 15:14

GALERII | Tiit Sokk: me ei muuda uute tulijate tõttu taktikat, hoiame terve tsükli ühte joont (2)

Eesti korvpallikoondis pidas enne Belgiaga peetavaid kohtumisi Tallinnas viimase treeningu ja sõidab õhtul homsesse mängupaika Tartusse. Koosseisus on võrreldes eelmiste mängudega taas uusi mehi, kas seetõttu muutub ka peatreener Tiit Soku taktikaline plaan?

"Midagi lisame, aga kaitses jääb kõik ikka samamoodi nagu varem," vastas Sokk. "Kahe kuu pärast tuleb järgmine "aken", siis võib koosseis jälle muutuda. Seetõttu katsume terve tsükli jooksul hoida ühte joont."

Tänane päev tõi teateid koguni kahest puudujast. Selgus, et Kristjan Kitsing jääb ikkagi harjutama BC Kalev/Cramoga, koondise liider siim-Sander Vene võib aga siirduda ühte Hispaania meistriliiga klubisse ja jäi samuti treeningult eemale.

"Ootasime teda, pall veeres meie ja Kalevi vahel edasi-tagasi, klubiga sai palju räägitud," lausus Sokk Kitsingu kohta. "Vene osas saab asi homseks selgeks." Kui Vene sõlmib Hispaanias lepingu, jääb ta korvpalliliidu peasekretäri Keio Kuhi sõnul tõenäoliselt eemale ka MM-mängudest Saksamaa ja Serbiaga.

Nädala lõpuks on oodata tsentrite Maik-Kalev Kotsari ja Rauno Nurgeri lisandumist. "Nende puudumisel saab kohtumistes Belgiaga mõni teine mees jälle rohkem mänguaega," kommenteeris Sokk. "Päris uued mehed on olnud tublid. Eelseisvates mängudes proovime omi asju, belglaste kohta suurt skautingut ei tee."

Eesti kohtub Belgiaga homme Tartus ja ülehomme Rakveres. MM-sarjas võõrustatakse 13. septembril Tallinnas Saksamaad, kolm päeva hiljem minnakse külla Serbiale.