Rootsi naiskond. Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
5. september 2018, 15:56

PALGALÕHE: mehed saavad MMile jõudmise eest miljoneid eurosid, naistele ei jagata aga midagi (7)

Rootsi naiste jalgpallikoondis kindlustas eile pääsu järgmise aasta jalgpalli MMile, kuid kui mehed said Venemaal toimunud suurturniirile jõudmise eest kopsaka preemia, siis naised peavad boonustest suu puhtaks pühkima. 

Rootslannad alistasid valikgrupi viimases mängus lähima rivaali Taani 1:0 ning kindlustasid nii pileti järgmisel aastal Prantsusmaal toimuvale suurturniirile.

Kui paljud Rootsi väljaanded hõiskasid naiste triumfi valguses, siis ajakiri Expressen juhtis tähelepanu palju ebameeldivamale asjale - rahvusnaiskond ei saa finaalturniirile jõudmise eest mitte sentigi lisaraha. 

Rootsi alaliit teenis meeskonna MMile jõudmise eest FIFAlt 8 miljonit eurot, millest osa ka mängijatele laiali jagati. Naised ei saa FIFAlt oma saavutuse eest aga mitte pennigi. 

"Mul on sellest teemast nii kõrini, ma ei saa aru, millega FIFA mõtleb," põrutas Rootsi koondise täht Nilla Fischer. "Nad küll ütlevad, et panustavad rohkem naiste jalgpalli, kuid teglikult tuleb nende suust välja vaid üks soe õhk. Nad peaksid häbenema."