Korvpall
5. september 2018, 18:45

Täiendatud infoga infoga klubi kohta!

Vene läheb Hispaania kõrgliigaklubisse Manresa lühikese lepinguga

Hispaania kõrgliigaklubi Manresa teatas, et sõlmis lepingu Eesti korvpallikoondislase Siim-Sander Venega. Kontraht kestab poolteist kuud, loodetavasti saab sellele lisada sõna "esialgu".

Manresa otsis kibekiirelt uut mängijat seetõttu, et üleeile sai vigastada suure ääre kohal mängiv Justin Doellman. Vene lendab täna õhtul Hispaaniasse ning peab enne lepingu lõplikku kehtima hakkamist läbima meditsiinilise ülevaatuse. Poolteise kuu pikkune on Vene leping seetõttu, et nii pikaks hinnatakse Doellmani paranemisaega.

Seoses Hispaaniasse siirdumisega puudus Vene tänaselt Eesti koondise treeningult. Tõenäoliselt ei saa ta koondist aidata ka järgmisel nädalal peetavates MM-valikmängudes Saksamaa ja Serbiaga.

Manresa on Hispaanias tuntud klubi (tuli 1998 ka riigi meistriks ja mängis hooajal 1998/99 ka Euroliigas), kuid eelmisel aastal langeti kõrgliigast välja. Sel kevadel tuldi tugevuselt teises liigas teiseks ja pääseti kõrgemasse seltskonda tagasi. Mõne päeva eest peeti kontrollmäng samuti ACB liigasse kuuluva Andorraga ja võideti 77:75. Meeskonna tuntumad mängijad on varem VTB Ühisliigas Peterburi Zeniti ridades säranud korvikütt Ryan Toolson ja kogenud mängujuht Alex Renfroe. Nimekirjast leiab ka leedulasest tagamehe Jokubas Gintvainise. Hispaania liiga alustab septembri lõpus.

Vene mängis eelmisel hooajal Itaalias Vareses, kus kogus mängus keskmiselt 8,3 punkti ja 3,9 lauapalli.