Kei Nishikori jõudis viie aasta jooksul kolmandat korda USA lahtistel poolfinaali.Foto: AFP/Scanpix
Tennis
6. september 2018, 08:27

Jaapani suurpäev USA tennisturniiril - kaks mängijat poolfinaalis!

USA lahtistel tennisemeistrivõistlustel New Yorgis tõi eilne päev edu jaapanlastele: nad on nii naiste kui ka meeste üksikmängus esindatud nelja parema hulgas!

Naisteturniiril jätkas oma imelist teekonda maailma edetabelis 19. kohal asuv Naomi Osaka, kes alistas veelgi suurema üllatusena veerandfinaali jõudnud ukrainlanna Lesja Tsurenko (WTA 36.) vähem kui tunniga 6:1, 6:1. Osaka järgmine vastane on ameeriklanna Madison Keys, kes oli 6:4, 6:3 üle hispaanlannast Carla Suarez Navarrost. Teises poolfinaalis kohtuvad Serena Williams (USA) ja Anastasija Sevastova (Läti).

Kui naiste seas pole konkurentsi jäänud enam ainsatki esikümnemängijat, siis meeste üksikmängus jätkab neid veel kolm tükki. Ainsa esikümnest väljaspool oleva mehena mängib poolfinaalis jaapanlane Kei Nishikori (ATP 19.), kes alistas üle nelja tunni kestnud maratonmängus horvaat Marin Cilici (ATP 7.) 2:6, 6:4, 7:6, 4:6, 6:4.

Teises läinud ööl peetud mängus lõpetas Serbia legend Novak Djokovic austraallasest üllatusmehe John Millmani teekonna tulemusega 6:3, 6.4, 6:4. Millman tõusis selle turniiriga edetabelis 55. kohalt 37ndaks. Poolfinaalpaarid: Djokovic - Nishikori, Rafael Nadal - Juan Martin Del Potro.