Eile Trnavas Slovakkia vastu astunud Taani imekoondis.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
6. september 2018, 08:46

Müügimees, tudeng ja internetistaar - niisugused mängijad esindasid Taani jalgpallikoondist (1)

Suvel peetud MMil jõudis Taani jalgpallikoondis kaheksandikfinaali ja kaotas seal alles penaltiseeria järel hilisemale finalistile Horvaatiale. Eile saadeti Slovakkiasse mängima naljakoosseis ning kaotati "ainult" 0:3.

Üheteistkümne platsile sammunud mängija seas olid näiteks müügimees, tudeng, internetistaar. Kogu lugu sai alguse mängijate ja riigi jalgpalliliidu vahelisest tülist reklaamiõiguste pärast, tagajärjena ei tulnud välismaal ning kodumaal kahes kõrgemas liigas mängivad mehed koondisse. Ilmselt puuduvad nad ka Rahvuste liiga esimesest kohtumisest Walesiga.

Mängimata ei saa aga jätta, sest muidu ähvardaks riiki 2020. aasta EM-sarjast diskvalifitseerimine. Nõnda astusid pallimurule amatöör- ja saalijalgpallurid.

Näiteks tipuründaja Christian Offenberg mängib riigi tugevuselt kolmandas liigas Avartas ja teenib lisaks leiba müügitööga. paremkaitsja Simon Vollesen on viienda liiga (!) mees. Teine tudeng Rasmus Johansson on tuntud interneti jalgpallimängudest, kel Instagramis ja Youtube'is kümneid tuhandeid jälgijaid. Kui tippudega peetavad läbirääkimised tulemusi ei anna, astuvad samad mehed pühapäeval Aarhusis Gareth Bale'i vastu.

Slovakkia see-eest tuli välja oma paremate jõududega. Väravad lõid Adam Nemec ja Albert Rusnak, kolmanda lisasid taanlased omaväravast.