John Millman (vasakul) seletab Novak Djokovicile, et peab minema pükse vahetama.Foto: AFP/Scanpix
Tennis
6. september 2018, 12:39

Põrgukuumus: Djokovicile lahingu andnud austraallane palus loa minna pükse vahetama! (1)

USA lahtistel tennisemeistrivõistlustel New Yorgis kurnab kuumus endiselt mängijaid. Mehed vahetavad särke mängu jooksul juba kahekohaline arv kordi (!), higi segab muulgi moel.

Kuumus tuli teemaks ka pärast Eesti aja järgi läinud ööl peetud meeste veerandfinaali Novak Djokovic (Serbia) - John Millman (Austraalia), mille kuulsam mees võitis 6:3, 6:4, 6:4. Teises setis seisul 2:2 palus Millman pukikohtunikult luba minna pükse vahetama, sest ta ei saanud enam palle taskusse panna - püksid olid higist läbimärjad.

Korraldajad märkisid, et pükstelt tilkunud higi muutis mänguväljaku liiga libedaks ja ohtlikuks. "Õhtustel mängudel koguneb väljakukatlasse niiskus. Kuid ma ei otsi vabandusi, tingimused on kõigile ühesugused," vahendas Reuters Millmani poolt pressikonverentsil räägitut. "Kui saaksin igal nädalal lüüa kaasa Suure slämmi turniiri veerandfinaalis, võiksin mängida ka ujumisbasseinis. See oleks lõbus."

Millman oli eelmises ringis lülitanud konkurentsist Roger Federeri, kuid Djokovici peale hammas enam ei hakanud. "Meil mõlemal oli raske," ütles Djokovic. "Vahetasime palju särke (Djokovic ise tegi seda kümme korda! - toim), ka pükse, ja püüdsime leida võidutee. Tingimused polnud kerged, kuid olid mõlemale mängijale ühesugused."