Ervins JonatsFoto: Rapla Avis Utilitas
Korvpall
6. september 2018, 15:37

Rapla meeskond värbas eesliini Läti korvpalluri

Eesti korvpalliliigas mitmel aastal järjest medali võitnud Rapla Avis Utilitas värbas eesliini 27aastase ja 203 cm pikkuse lätlase Ervins Jonatsi.

Jonats on varasemalt mänginud kodumaal Jurmalas, Ventspilsis ja Valmieras. Eelmisel Balti liiga hooajal õnnestus Jonatsil võistkonna ühe parema skoorijana aidata Jurmala finaali, ta kogus mängus keskmiselt 11,6 punkti, 5,1 lauapalli ja 1,8 korvisöötu. Läti liigas võitis meeskond pronksi ning Jonatsi keskmised näitajad olid 9 punkti, 5,8 lauapalli ja 1,3 korvisöötu. Jaanuaris käis Jonats Balti liiga raames ka Raplas.

"Meie esialgne eesmärk oli leida Lätist vähemalt kaks mängumeest, aga nende mängijateturuga lähem tutvumine viis selleni, et kaotasime lootuse palgata isegi üks mees," ütles Rapla mänedžer Jaak karp pressiteate vahendusel.

"Kui Jonatsi värbamise võimalus tekkis, haarasime sellest kohe kinni, sest just eesliin on see, kuhu me alati täiendust vajame. Lisaks ei ole tema puhul tegemist lihtsalt pika lätlasega, kes ei ole ühises liigas välismaalane, vaid ikkagi tõsise mängumehega, kes teinud palju pahandust meile endalegi. Kindlasti aitavad tema teadmised Läti mängijate kohta meil ka paremini valmistuda mängudeks lõunanaabritega."