Maailmameistrid! Petter Solberg (vasakul) ja Sebastien Loeb. Foto aastast 2012. Foto: GIUSEPPE CACACE/AFP
WRC
6. september 2018, 17:03

Staaride paraad: Tänak peab Hispaanias võitlema kolme maailmameistri vastu? (1)

Volkswageni meeskond loobus 2016. aasta lõpus ootamatult autoralli MM-sarjast. Pärast seda on taustal käinud vilgas töö, et WRC masin taas välja panna. 

Nüüd on jõutud nõnda kaugele, et esimene võistlus uue Pologa R5ga võib toimuda juba selle aasta lõpus. Katsetusi on tehtud varemgi, kuid suurele areenile plaanitakse naasta oktoobri lõpus peetaval Hispaania rallil. 

Tõsi, esialgu võisteldaks WRC 2 arvestuses. "Tahaksime välja panna kaks masinat," ütles Volkswagen Motosrporti president Sven Smeets Saksamaa ralliportaalile Rallye Magazin.

Küll aga pole veel selge, kes värske Pologa sõitma hakkavad. Küll aga käivad spekulatsioonid, et üks pilootidest võib olla tõeline üllatusnimi. Nimelt on Volkswageni rooli istumas 2003. aasta maailmameister Petter Solberg.

Viimased aastad rallikrossiga tegelenud 43aastane norralane võistles viimati WRC-sarjas 2012. aastal. Toona oli tal istumise all Ford Fiesta. Maailmameistriks tuli Solberg Subaruga. 

Kui spekulatsioonid peaks tõeks osutuma, tuleks Hispaania rallil starti koguni kolm maailmameistrit. Lisaks valitsevale tšempionile Sebastian Ogier´le (Ford) kihutab Kataloonias ka üheksakordne maailmameister Sebastien Loeb.