Esapekka Lappi. Foto: MARKKU ULANDER/AFP
WRC
6. september 2018, 19:01

Citroen jahib tõsiselt Tänaku tiimikaaslast (1)

Kuigi autoralli MM-sarja hooaja lõpuni jääb veel neli etappi, mõtlevad paljud meeskonnad juba tuleva aasta peale. Lepinguga on kindlustatud üksikud sõitjad, mistõttu on turul oodata kõva rabamist. 

Viimasel kahel aastal teistest veidi maha jäänud Citroen loodab tulevaks aastaks kokku panna vinge koosseisu. Peaeesmärk on endale meelitada Sebastien Ogier, lisaks võeti sihikule Ott Tänaku tiimikaaslane Espekka Lappi. 

Autosporti andmetel on Ogier liitumine Citroeniga üsna kahtlane, mistõttu suunatakse veelgi enam fookus Lappile. Soomlasel on prantslatega olnud ka kokkupuuteid. Juunis kohtus ta tiimibossi Pierre Budariga, eelmisel kuul külastas meie põhjanaaber Citroeni tehast. 

Lisaks on Lappist teenetest huvitatud ka praegu tööandja Toyota. Väidetavalt on tiimiboss Tommi Mäkinen talle juba ka uue pakkumise teinud. Kindel on, et meeskonnas jätkab Ott Tänak ning suure tõenäosusega ka Jari-Matti Latvala. 

Lappi mänedžer Erik Veiby kinnitas Toyota pakkumist, kuid lisas, et soomlane kuulab ka mujalt maad. "Praegu keskendub ta siiski eelkõige oma tööandja Toyota võimalikult edukale esindamisele," sõnas Veiby. "Aga tõsi on, et oleme saanud pakkumisi ka teistelt, kuid allkirja kuhugi pannud pole."