Tiit Sokk (vasakul).Foto: Aldo Luud
Korvpall
6. september 2018, 21:32

Tiit Sokk pärast suurt allajäämist: me ei tulnud seda mängu võitma ega kaotama (2)

Eesti korvpallikoondis kaotas sügise esimese sõprusmängu Belgiale koguni 60:98. Eestil polnud platsil sugugi parimat koosseisu, aga MM-valiksarjast välja langenud Belgialgi oli palju puudujaid.

Eesti jäi juba esimestest minutitest kaotusseisu. Avaveerand kaotati 23:30, poolajaks oldi taga 39:53. Kolmandal perioodil viskas Eesti vaid 12 punkti ja sellega oli mäng tehtud.

„Lasime alguses neil rünnakul teha, mida nad tahtsid. Meiesugune sats peab nende elu raskeks tegema. Esimesel poolajal lõhkus vastaste tsenter Khalid Boukichou meid ära. Me polnud temaga tuttavad ja jäime liiga pehmeks. Tema alustas seda lõhkumist. Meil on palju uusi mehi - eksimusi tuli nii individuaalses kui ka meeskondlikus kaitses. Oli ka lihtsalt lohakusi,“ ütles peatreener Tiit Sokk pärast kohtumist.

"Belgia ei tohiks olla nii kõva võistkond, kes meile 100 punkti viskab. Okei, meie saame oma asju parandada, aga tööd on vaja kõvasti teha. Nad viskasid kolmeseid 70 protsendiga (20st 14! - A.K.), aga lasime neil seda üsna vabalt teha," lisas ta.

Aga rünnak? Esimesel poolajal viskas Eesti 39, teisel vaid 21 punkti. "See oli meie mängijates kinni. Tõsi, oleksin saanud ka paremad kooslused väljakule panna, aga siis oleks vahetuste pool probleemseks jäänud. Me ei saanud kergeid korve ja see tõmbas kinni," vastas peatreener.

"Me ei tulnud seda mängu võitma ega kaotama. Tulime paremaks saama. Peame homme (Rakveres) tegema nii, et nad ei saaks rünnakul mugavustsoonis olla. Igatpidi keeruline," võttis Sokk koondise praeguse olukorra kokku.

Homme mängib Eesti Rakveres samuti Belgiaga. MM-valiksarja L-grupis kohtutakse 13. septembril Tallinnas Saksamaaga, kolm päeva hiljem heideldakse Belgradis.