BarutoFoto: ARNO SAAR
Poliitika
7. september 2018, 12:06

VIDEO | Endine sumomaadleja Kaido Höövelson ehk Baruto liitub Keskerakonnaga (123)

Endine tippsportlane ja ettevõtja Kaido Höövelson on otsustanud liituda Keskerakonnaga ning kandideerib erakonna ridades ka riigikokku. Otsus liituda just Keskerakonnaga oli Höövelsoni sõnul kerge, sest ta jagab erakonna maailmavaadet, mille järgi peab elu edenema terves Eestis.

„Keskerakond on minu hinnangul täna ainus partei, kes on oma tegudega valitsuses reaalselt näidanud, et seisab maaelu ja maapiirkondade säilimise eest. Põllumeeste toetamine, tugev regionaalpoliitika ja ka valmisolek uueneda ning tugevamaks muutuda, on need märksõnad, mis mind Keskerakonna ridadesse tõid. Piltlikult öeldes seisab Keskerakond ainsana selle eest, et Eestis saaks ka edaspidi kodumaist kartulit ja porgandit ning seda oma külapoest. Sarnaseid väärtuseid kannan ka mina,“ rääkis Kaido Höövelson alias Baruto. Sümpaatseks pidas endine sumomaadleja ka Jüri Ratase tööd Keskerakonna esimehe ja peaministrina. “Jüri on tõeline spordimees ja meeskonnamängija, kelle tiimi ma tahan kuuluda.“

“Kaido Höövelson on aktiivne kohaliku elu eestvedaja ja põllumajandusettevõtja ning tugev ekspert Jaapani ja kogu Aasia suunal. Tema saavutused spordis, televisioonis ja kultuurivallas laiemalt on toonud väga palju positiivset kajastust Eesti riigile. Kaido otsus naasta Jaapanist kodumaale, et panustada just kohaliku elu arengusse, näitab, et ta on tõeline Eestimaa patrioot. Olen veendunud, et tema kogemustest, tuntusest ja kontaktidest oleks parlamenditöös kõvasti kasu,” lausus Keskerakonna esimees Jüri Ratas. “Kaido Höövelsoni ühinemine Keskerakonnaga on suur tunnustus meie erakonna ja kogu valitsuse tööle.”

Loodab riigikokku pääseda

Rääkides enda eesmärkidest poliitikas, sõnas Höövelson, et tema selge siht on kandideerida eelolevatel valimistel ning pääseda riigikokku. Höövelsoni sõnul peab ta endale kõige südamelähedasemateks teemadeks juba mainitud maaelu ja põllumajanduse käekäiku, kuid samuti Eesti ettevõtluse arengut ning unustada ei saa ka spordivaldkonda.

„Juba praegu saan ma EASi nõukogu liikmena aidata kaasa Eesti ettevõtjate püüdlustele suure Aasia turu vallutamisel. Kuid riigikogulasena saan selles sfääris veelgi aktiivsem olla. Aasia turg on meeletult suur ning usun, et suudan oma kontaktide ja teadmistega kohalikust olust Eesti ettevõtjatele abiks olla. Sama käib ka näiteks turisminduse ja maaelu edendamise kohta. Tööpõld on lai, kuid ma pole kunagi rasket tööd peljanud. Välismaal veedetud aastad on andnud mulle teadmisi ja kogemusi, mida saan Eesti hüvanguks rakendada,“ rääkis endine tippsportlane ja ettevõtja Kaido Höövelson.

 

Juunis kirjutas ERR, et Höövelson kaalub poliitikasse minemist. "Kui ma saan kuidagi kasulik olla, kui leian endas sügiseks huvi ja tahtmise, siis pole miskit võimatut jah," ütles Höövelson. Mees rõhutas siis, et tema valimispiirkond oleks kindlasti Lääne-Virumaa.

ERR-ile teadaolevalt sisaldas Emori maikuine avaliku arvamuse uuring muude küsimuste hulgas ka keskerakondlastest poliitikute nimesid, kelle toetust uuriti, ning nende seas oli ka parteitu Kaido Höövelson.