Ott Tänak.Foto: McKlein/TGR
WRC
7. september 2018, 11:46

Ott Tänak valmistub Türgis hüppeks tundmatusse (1)

Toyota autoralli MM-sarja meeskonna sõitjad kostsid pressiteate vahendusel justkui ühest suust, et Türgi rallilt on peale kuumuse raske midagi oodata. MM-sari on küll Türgit varem väisanud, aga siis ei sõidetud Marmarise piirkonnas, nagu nüüd.

Kaks viimast etappi võitnud ja endiselt tiitliheitluses kaasa lööv Ott Tänak ütles, et seekord on raske kindlaid sihte seada. "Jah, viimased rallid on meile toonud häid tulemusi, aga võtame endiselt ühe ralli korraga. Türgist on raske midagi oodata, sest meil pole sealsete teede kohta eriti teadmisi. Kõik räägivad, et seal on raskesti läbitavad teed, aga seda saame teada alles rajaga tutvumisel," sõnas eestlane.

"Kindlasti on seal kuum. Meie Portugali test läks hästi ja usun, et see valmistas meid hästi ette. Teeme kõik, et olla ralliks valmis ja konkurentsivõimelised," lisas ta.

Jari-Matti Latvala sõnul aitasid Portugali testid eriti kaasa vedrustuse käitumise parandamisele. Esapekka Lappi rõhutas, et eriti oluliseks saavad  pärastlõunased katsed, sest kui temperatuur küünib 35 soojakraadini, hakkavad rehvid väga kiiresti kuluma. 

Türgi ralli peetakse 13.-16. septembrini.

Vaata ka Toyota videoeelvaadet Türgi rallile: