Foto: KAPO videokaader
Nädala TOP
7. september 2018, 17:49

Top | Eesti ohvitser teenis omasid (14)

Pommuudiseks oli kahtlemata riigireeturite kinninabimine, ja kätte saadi mitte üks, vaid mitu tükki korraga. Kuigi isa-poja paarisrakend oli riigisaladust Vene luure kätte tassida jõudnud tervelt viis aastat, siis parem ikka kinni pidada hilja kui mitte kunagi. Mõni aasta tagasi kiitis reetur säravi silmi telepurgis integratsiooni ja oma karjääri kaitseväes, olles samal ajal juba mitu aastat Venemaa heaks töötanud. Või on ta oma elus päevagi Eesti patrioot üldse olnud?

Riigikogu elu rikkamaks

Ajal, mil Vabaerakond uusvana juhi eestvedamisel vaagub sisetülides hinge, tulevad otsekui möödaminnes välja uued poliitilised jõud. Vabaerakonnast vabanenud Artur Talvik tuleb turule Elurikkuse erakonnaga. Oma osa nõutavad EV200 ja rohelisedki. Kõigi nende võimalused – Vabaerakonda kõrvale jättes - pole halvad, kui valija on kartellierakondadest tüdinud.    

Baruto riigikokku

Tuntud nimede värbamine erakondadesse käib valimiste eel täie hooga. Baruto teatas Keskerakonda astumisest, teine koht valimisnimekirjas tähendab kindlat pääsu ka riigikokku. Kas seal olles kordub Maire Aunaste või kellegi teise saatus, on igaühe enda teha. Ja kas ning kellega liitub näiteks Evelin Ilves või mõni teine kuulsus?

30 miljardit peenraha

Eestis on kummaline olukord, kui ühest pangast on – kui uskuda välismeediat – suurtel kiirustel ja hulgakaupa läbi liikunud Eesti riigi kolme aastaeelarve jagu välisraha, kuid üheski kohalikus järelevalve institutsioonis pole 30 miljardi liikumine erilisi emotsioone tekitanud, resoluutsest reageerimisest rääkimata. Kui välismaised allikad nimetavad toimunut rahapesuks, siis kuidas kvalifitseerib toimunut Eesti riik?  

Trahv või häbipost

Terve talve üldsust kurnanud id-kaardi turvalisuse saaga on kui lõppematu habemega lugu, kus aukudega kaardi tootja pole vastutust tahtnud võtta ning Eesti riigil pole omakorda olnud jõuõlga sundida teda vastutama. Kui riik on süüst puhas kui prillikivi, siis nõutagu trahv välja või naelutatagu tootja rahvusvahelisse häbiposti.