Eesti uudised

Maksuamet veel ei tea, kui palju sa Airbnb’ga teenid. Aga varsti saab teada (9)

LISA KOMMENTAAR

mis asi on airbnb???8. september 2018, 23:00
mis asi on airbnb??? eesti keele sõnaraamatus pole sellist sõna
Ei saa!8. september 2018, 15:48
Pole võimalik, et Maksuamet saab korteriüürimiselt teenitud tulu teada.
8. september 2018, 04:42
Need 2 asja olevat vältimatud. Probleemiks on hoopis maksumaksja raha varastamine ja raiskamine. Ehk oleks mõistlikum alustada sealtpoolt, aga see on kahjuks teise ametkonna suutmatus. Eks maksudest kõrvalehoidmine on, oli ja jääb, aga...jah, mis me siin ikka utoopiasse laskume, eksole. Lõpetage maksumaksja raha laristamine ja ärastamine!
Surm ja maksud8. september 2018, 04:21
Need 2 asja olevat vältimatud. Probleemiks on hoopis maksumaksja rahavaradtamine raiskamine. Ehk oleks mõistlikum alustada sealtpoolt, aga see on kahjuks teise ametkonna suutmatus. Eks maksudest kõrvalehoidmine on, oli ja jääb, aga...jah, mis me siin ikka utoopiasse laskume, eksole. Lõpetage mksumaksja raha karistamine ja ärastamine!
järelikult7. september 2018, 20:16
lährb see teenus siis ka kallimaks.
A misseeonsee 7. september 2018, 17:42
\*.*/7. september 2018, 16:27
Maksuameti jaoks on ju kogu üürnikult laekuv raha "TULU", mida nagu peaks maksustama täie rauaga. Siiski - see ei ole ju tulu täies ulatuses. Vaid pisku sellest on ja jääb heal juhul sellest tegelikuks tuluks. Korteriga on seotud ju igasugused püsi ja erakorralised kulud ning ka amortisatsiooni (remondi) kulud, mis eraisikust üürileandja puhul loetakse ikkagi EMTA poolt kõik TULU hulka kuuluvaks.
Juhul, kui seadusega hakatakse lõpuks võimaldama ka eraisikul ilma FIE-ks või OÜ-ks registreerumata üüri lihtsustatud raamatupidamist EMTA-le arvestatavana pidada, kus ka tulu on ikka tulu ja kulu on kulu muutub ka üüri deklareerijate arv drastiliselt. Saab võimalikuks hakata üürileandjate ja üürnike registrit kokku panema, mille arvelt puuküürnike elu muutub väga keeruliseks. Jne.
Maksud peavad olema õiglased ja ka näima õiglased, siis ollakse nõus ka makse maksma.
Eestis see kahjuks nii ei ole.
On 7. september 2018, 14:02
aeg anda uus ja õiglane tähendus mõistele "tulu". Lihtne kauba või teenuse vahetamine ekvivalendi vastu EI OLE TULU.
7. september 2018, 13:56
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Lamporkiini?7. september 2018, 17:43