Kimi Räikkönen.Foto: Reuters/Scanpix
Vormel 1
7. september 2018, 15:30

Ferrari otsib kompromissi: Räikkönenile antakse kinga, aga Vettelit ta enam aitama ei pea (8)

Vormel 1 sarjas on kõige põletavam teema Kimi Räikköneni saatus. Väidetavalt on Ferrari soomlasele juba teada andnud, et tuleval hooajal peab ta oma koha loovutama Monaco piloodile Charles Leclercile, kes praegu sõidab Sauberiga.

Ferrari pole Räikköneni teemat kommenteerinud, aga eile valas õli tulle autotootja bossi John Elkanni vend Lapo Elkann, kes teatas oma firma Garage Italia Facebooki lehel, et Leclerc sõidab 2019. aastal just Ferrari ridades. Õige pea postitus kustutati.

Itaalia väljaande CircusF1 ajakirjaniku Andrea Gallazzi allikate teatel on Räikkönen Ferrari käitumises väga pettunud ja meeskond otsib võimalusi, kuidas soomlast järelejäänud seitsmeks võistluseks motiveerida.

Samal ajal on tiimis kasvanud soov keskenduda meeskondliku tiitli võitmisele. Praegu on Ferrari kogunud Mercedesest 25 punkti vähem, individuaalset tiitlit jahtiv Sebastian Vettel kaotab aga Lewis Hamiltonile 30 silmaga. Et Ferrari on enamikel radadel vähemalt sama kiire või isegi väledam kui Mercedes, tundub konstruktorite arvestuse võitmine reaalsem.

Selleks tuleb aga Räikkönenile vabad käed anda, varem on ta pidanud Vettelit aitama ja sellega väärtuslikke punkte loovutama. Seega maetaks Vetteli tiitlilootused esialgu maha, aga sakslast rahustatakse teadmisega, et tuleval aastal aitab Leclerc teda tingimusteta.

Selline plaan on kavas ellu viia järgneval neljal etapil. Seejärel vaadatakse sõltuvalt olukorrast, mida edasi teha.

Viimati tuli Ferrari meeskondlikuks tšempioniks aastal 2008, viimane individuaalne tiitel pärineb aastast 2007, kui parim oli Räikkönen.

Järgmine etapp peetakse 16. septembril Singapuris.