Eesti - Belgia korvpallFoto: Tiina Kõrtsini
Korvpall
7. september 2018, 20:46

GALERII | Eesti sai Belgiale paremini vastu, kuid kaotas ka teise mängu

Eesti korvpallikoondis pidas teise kontrollmängu Belgiaga ning kui eile Tartus jäädi alla 38 punktiga, siis täna Rakveres jäid kaotusnumbrid tublisti viisakamaks - 55:68.

Eesti juhtis teise veerandi keskpaigas pärast kolme õnnestunud minutit 23:22, kuid seejärel viskasid külalised üheksa punkti järjest ja haarasid lõplikult initsiatiivi. Poolaeg lõppes 39:26 ning teisel mängupoolel ei vähenenud vahe kordagi kümnest silmast väiksemaks.

Eesti alustas umbes poole tuhande Kastani Arenale kogunenud silmapaari ees koosseisus Kristian Kullamäe, Martin Paasoja, Tanel Kurbas, Mihkel Kirves ja Kregor Hermet. Belglasi lasti esimestel minutitel väga kergelt oma korvi alla. Seisul 0:6 tabas Kullamäe kaks kolmest ja aitas omad esimesest kohmetusest üle. Korra jõuti viigini 10:10, ent külalised vastasid 8:0 spurdiga.

Teise veerandi alguses tuli kaks korvi Jaan Puidetilt, ühe lisas Kregor Hermet ning kiirrünnaku realiseeris Paasoja. Ent sellega helged hetked ka lõppesid. Poolaja viimased kuus ja pool minutit meenutasid kahjuks eilset Tartu-mängu. Belgia tõi kaotusseisu jäädes põhimehed väljakule tagasi ja nood lõpetasid poolaja 17:3 spurdiga. Tsenter Boukichou tegi taas pahandust korvi all, tagaliinis juhatas vägesid kogenud mängujuht Tabu. Eesti rünnakukraanid keerati kinni, näiteks sai Karl-Martin Kask viimastel sekunditel kaks kulpi. Midagi pole parata, eesliin jääb meil praegu lahjaks ning see asjaolu muudab ka tagaliini elu raskemaks.

Kui eile oli poolajavileks umbes samasugune vahe, mis teisel poolajal kärises ülisuureks, siis seekord nii suurt muutust ei tulnud. Kolmanda veerandi viimasel viiel minutil hoiti vastased kuival, kuid ka enda skoor kasvas ainult mõne üksiku punkti võrra. Belgial visata lastud punktide arv jäi täna viisakaks, kuid enda skoori tahaks suuremana näha. Kahepunktivisete tabavus oli kõigest 27 protsenti (44/12).

Eesti suuremad korvikütid olid Kullamäe 16, Paasoja 11 ning Hermet ja Puidet 7, Belgial Hans Vanwijn ja Jonathan Tabu 14 ning Khalid Boukichou 13 punktiga.

13. septembril kohtub Eesti Tallinnas MM-valikmängus Saksamaaga.