Korvpallikoondise peatreener Tiit SokkFoto: Aldo Luud
Korvpall
7. september 2018, 21:16

Tiit Sokk: kui Kotsar lisandub, muutub pilt teiseks (2)

Eesti korvpallikoondise peatreener Tiit Sokk tõdes pärast Belgiale teiseski mängus alla jäämist - täna 55:68, et eilsega võrreldes suudeti mõnda asja parandada, kuid vigu on veel palju. Ning eelseisvates MM-valikmängudes peab kolme mehe - neist kahe tsentri - lisandumise abil pilt muutuma.

"Olime vastastest väiksemad, nooremad, aga täna võitlesime viimase veretilgani. Väga palju otsustas vastaste domineeriva tsentri (Khalid Boukichou - toim) faktor. Kui tema oli väljakul, sai Belgia ette, kui ta võeti välja, tulime järele," ütles Sokk.

Boukichoule lihtsalt polnud väärilist meest vastu panna, asjaolude sunnil täitsid "number viie" kohta põhikohaga ääremängija Kregor Hermet ja esimest korda koondiseõhku nuusutanud Karl-Martin Kask. "MM-sarja esimesel etapil oli Kreekal samasugune domineeriv tsenter Bourousise näol. Kui teises mängus oli meil talle vastu panna Maik-Kalev Kotsar, kes talvel ei saanud tulla, muutus pilt tublisti."

Lähipäevadel jõuavadki kodumaale Kotsar, Rauno Nurger ja samuti Belgia-mängudest eemale jäänud äär Sander Raieste, kes löövad kaasa MM-mängudes Saksamaa ja Serbiaga.

Eesti teine murekoht oli visketabavus. Sokk nentis, et vastas oli kvaliteetse kaitsega meeskond ning head rünnakurütmi ei saadud, väga headele viskepositsioonidele oli raske jõuda. "Meil on noore meeskonna asi, et kui midagi läheb pahasti, siis läheb järjest. Tuleks tempot muuta, korraks asja rahulikumalt võtta. Koostöö leidmine on pikem protsess. Eelmisest "aknast" on praeguses koosseisus ainult neli meest. Kui mõni aasta tagasi Kangurid ja teised mängisid, siis nad olid aastaid kokku mänginud ja teadsid, mida teised teevad. Uue koosseisuga pole mõnepäevase harjutamisega võimalik selleni jõuda."