Rain VeidemanFoto: Stanislav Moškov
Korvpall
7. september 2018, 21:28

Rain Veideman: õigest koostööst ei saa veel rääkida

Eesti korvpallikoondise tagamängija Rain Veideman tõdes pärast kaht kaotust Belgiale, et uueneva koondise puhul ei saa õigest koostööst veel rääkida ning seetõttu tulidki niisugused tulemused.

Paar päeva tagasi oli Veideman optimistlikum ja rääkis pärast eelviimast Belgia-mängude eelset treeningut, et kohanemine uute tulijatega paistab sujuvat. Ent nii lihtne see polnud. "Nägite ise, mis kaks päeva toimus. Trenn ja mäng on kaks eri asja. Belgia oli hea vastane ja andis meile hea õppetunni. Täna oli vähemalt kaitse tublim ja kõik võitlesid. Eks vaatasime hommikul video üle ja rääkisime, millest eilses Tartu-mängus vajaka jäi. Rünnakul veel ei ole asjad head, vajalikku koostööd ei ole," nentis Veideman.

Ta usub, et küll meeskonna visked ühel hetkel minema hakkavad ning ongi hea, et praegu oli tegemist kontrollkohtumistega. Lisaks ei saanud temagi üle ega ümber koosseisuteemast. "Kregor [Hermet] oli 40 minutit närvis - et peab 220 cm pikkuste vendade vastu võitlema. See pole ju tema koht. Kiu korvi all juurde panna ja tagant sisse hakata viskama, võib juba mängida."

Ka Veideman ise pole veel viskekindlust saavutanud. "Kui vise ei lähe, püüan võistkonnale muude asjadega kasulik olla," kinnitas ta.