Steven Lopez.Foto: Reuters/Scanpix
Spordivaria
8. september 2018, 14:20

ŠOKEERIV! Kahekordne olümpiavõitja osutus sarivägistajaks (12)

Kahekordne Taekwondo olümpiavõitja Steven Lopez ei tohi oma armastatud spordialal enam kunagi võistelda, sest mehele määrati korduvate ahistamiste ning vägistamiste eest eluaegne võistluskeeld. 

Lopeze vastu on vägistamissüüdistusi esitanud vähemalt kolm inimest. Neist kõige karmim on mehe perekonnatuttava ja kaastaekwondo Nina Zampetti lugu. 

Zampetti ja Lopez tutvusid, kui neiu oli 10aastane, mil vanemad tüdruku Lopeze juurde treeningutele viisid. Aastate jooksul arenes nende "suhe" aga edasi. Kui tütarlaps oli 14aastane, käskis Lopez ähvarduste saatel tüdrukul endale oraalseksi teha. 

Kuigi tütarlaps rääkis juhtunust kohe Lopeze õele Dianale, ei toonud see olukorrale lahendust, sest too hakkas neiut vastu süüdistama ning oma venda kaitsma. Pärast seda kartis Zampetti pikalt Lopeze tegusid avalikuks tuua, kuid lõpuks otsustas ta õe Connie julgustusel mehe patud päevavalgele tuua. 

"Lõpuks ometi on tõde päevavalgele tulnud. Pärast kõiki neid aastaid, kui keegi ei uskunud mind, kui ütlesin, et ta pole see, kes arvati," vahendab Usa Today Zampetti sõnu.

Lisaks on seksuaalse väärkohtlemise all uurimise all ka mehe vend Jean.