Hector Bellerin.Foto: PA/Scanpix
Jalgpall
8. september 2018, 14:55

Pikkade juuste tõttu lesbiks kutsutud Arsenali mängumees: tippjalgpallis pole võimalik kapist välja tulla

Arsenali paremkaitsja Hector Bellerin tunnistas The Timesile antud usutluses, et on Inglismaa fännide tõttu olnud sunnitud endale kiiresti väga paksu naha kasvatama. 

"Inimeste solvangud võivad kohati väga õelaks minna. Näiteks on mind mu pikkade juuste tõttu lesbiks kutsunud. Enamus sõimust tuleb sotsiaalmeediast, kuid seda kuuleb ka staadionil," nentis 23aastane mängumees. 

"Olen kuulnud väga palju erinevaid homofoobilisi väljendeid. Aja jooksul lihtsalt õpid seda eirama ning kasvatad paksu naha, kuid aeg-ajalt lööb see sind ikkagi kõikuma."

"Häda seisneb selles, et igaühel on oma nägemus, milline üks "õige" jalgpallur peaks välja nägema, kuidas ta peaks käituma ning millest peaks rääkima. Kui sa oled natukenegi nendest mallidest väljas, siis muutud sa sihtmärgiks. Ja see surve on meeletu. 

"Kui ma esimest korda Arsenali tulin, siis ei oodatud minult väga palju. Inimesed olid üllatunud, kui hea mängu tegin, aga nüüd, kui ma eksin millegagi, siis saan väga palju puid alla," sõnab Bellerin, kes on õeluste tõttu korduvalt sunnitud oma Twitteri konto ära kustutama.

Lisaks on tema sõnul jalgpallurina võimatu kapist välja tulla ja enda homoseksuaalsust tunnistada. "Tänapäeva tippjalgpallis pole võimalik avalikult homoseksuaal olla. Fännid lihtsalt pole selleks valmis. Teiste käitumine muutuks väga kiiresti väga personaalseks ja õelaks. Nii fännide kui ka vastasmängijate poolt."