Eesti koondis MMil.Foto: Eesti Golfi Liit
Spordivaria
8. september 2018, 22:34

Eesti golfarid tegid aegade parima MMi (1)

Eesti golfikoondis lõpetas Iirimaal peetud MMi kõrge 39. koha jagamisega, mis ühtlasi tähendas ka läbi aegade parimat kohta.

Viimasel päeval läks tulemustest kirja Joonas Turba -3 ja Kevin Christopher Jegersi +3. Seejuures koges Jegers omajagu ebaõnne ühel par-5 rajal, kus ta sai kirja kogunisti numbri üheksa. Kogutulem nelja päeva peale -2. Prantsusmaa jäi meie ette ühe löögiga ning Soome kahe löögiga.

Maailmameistriks krooniti Taani, kes edestas ühe löögiga teiseks tulnud USA meeskonda ning kolme löögiga pronksi teeninud Hispaaniat. 2020 toimub MM Hong Kongis ning 2022 Prantsusmaal.

Peatreener Paul Põhi kommentaar: "Poistele seatud miinimumeesmärk, saada Eesti parim koht (40. koht 2008. aastal Austraaalias, koosseisus: Paul Põhi, Egert Põldma, Mark Suursalu), sai täidetud. Küll aga varu jäi kõvasti. Pika mänguga ei jää poisid maailma parimatele väga alla, küll aga lähimänguga. Selliste löökidega oleks võistkond pidanud -15 mängima."

Joonas Turba: "Olen enam vähem võistlusega rahul, kindlasti jäi mul paar putti väljakule kummitama, lihtsad vead ja otsused. Aga üleüldiselt mängisin siiski kokku -1, mille võtaksin iga kell. Putt oli kindlasti üks tugevam osa mängust, mis üllatas ja lühikesi raudasid lõin ka paremini kui varem. Sellise võistlusega on tore hooaega lõpetada ja vaikselt üle minna talve perioodi."

Carl Hellat: "Turniir ei osutunud minu jaoks väga edukaks, väga palju lööke jäi puttamise taha, kuid ülejäänuga saab rahul olla."

Kevin Christopher Jegers: "Oli tore sellisel võistusel osaleda, sai kõvasti kogemusi juurde. Kahjuks aga oma mänguga rahule kokkuvõttes ei jäänud. Putt vedas mind väga palju alt, ning lisaks sellele suutsin viimasel päeval lüüa palli õhust vastu lippu nii, et see veeres tagasi vette ja tulemuseks oli lõpuks üheksa sel rajal. Õnneks sain viimased kaks päeva oma drive'i tagasi heaks, aga sellest ei piisanud see kord."