Catlyn Kruus ja Ramona ÜprusFoto: Oleg Harchenko
Spordivaria
8. september 2018, 23:01

Noored sulgpallurid kaotasid EMil tiitlikaitsjale

Sulgpalli juunioride Euroopa meistrivõistluste võistkonna võistluse teisel päeval läks Eesti koondis vastamisi ühe suurfavoriidi ehk tiitlikaitsja Prantsusmaaga.

Prantsusmaa noored eestlastele võimalust ei andnud ja võtsid 5:0 võidu. Meeste üksikmängus kaotas Hans Kristjan Pilve Cristo Popovile 9:21, 13:21. Naiste üksikmängus jäi Karina Kapanen alla Marion Le Turdule 12:21, 11:21.

Kõige tasavägisem oli naiste paarismäng, kus Catlyn Kruus ja Ramona Üprus suutsid saada Prantsusmaa paari Ainoa Desmons ja Juliette Moinardi vastu geimi võidu, mäng lõppes tulemusega 10:21, 23:21, 11:21. "Algus oli konarlik ja ei saanud enda mängu kätte. Teises geimis saime rohkem rünnata, kolmanda geimi algus oli hea, kuid väsisime ja vastased võtsid ka ennast taas kokku," arvasid Eesti neiud peale mängu.

Kruus ja Üprus on vaid 15aastane ja 14aastane ning saavad mängida Eesti eest järgmisel aastal veel kuni 17aastaste EMil ja kahe aasta pärast taas juunioride EMil. Kodupubliku ees mängimine andis nende sõnul tulevikuks olulise kogemuse ning tähtsaimaks pidasid õppida pingelistel hetkedel külma närvi hoidma.

Teises Eesti alagrupi kohtumises võitis Rootsi Ukrainat 3:2, mis tähendab, et alagrupi võidu, veerandfinaali pääsu nimel, mängivad homme Ukraina ja Prantsusmaa. Eesti ja Ukraina kohtumine otsustab alagrupi kolmanda koha. Eesti mängib Ukrainaga Kalevi spordihallis pühapäeval 14.00.