Eesti jalgpallikoondis kaotas kodus Kreekale. Foto: Erki Pärnaku
Jalgpall
9. september 2018, 00:49

Martin Reim: tahe oli olemas, aga kvaliteedist jääb vahel puudu (1)

Eesti jalgpallikoondise peatreener Martin Reim ütles pärast 0:1 kaotust Kreekale, et soov ja tahe olid tema hoolealustel olemas, kuid ründefaasis jäi teravusest puudu.

Mängu saatuse otsustas 14. minuti olukord, kui Vassileoios Torosidise tsenderdus leidis üles Konstainous Mitroglou, kes palli omakorda Konstantinous Fortounisele lükkas. Viimane neist jäi täiesti vabaks ja tegi seisuks 1:0.

Kõige eelneva eelduseks oli Eesti keskkaitsjate vahel tekkinud segadus, kus Madis Vihmann, Karol Mets ja Nikita Baranov ei suutnud vastaseid omavahel ära jagada. „Väravat pole ma veel ükspulgi analüüsinud, kuid keskvälja pressing polnud piisavalt agressiivne. Äärekaitsjate ülesanne oli mitte lubada äärelt tsenderdada, aga Torosidiselt tuli pall karistusalasse. Mitroglou leidis kaitsjate vahel vaba koha. Meil tekkis vastase üleandmise viga ja kumbki kaitsja polnud ründajaga kontaktis,“ selgitas Reim.

Martin Reim Foto: Martin Ahven

Noor Madis Vihmann oli küll sõprusmängudes kümme korda koondist esindanud, kuid täna sai ta esimesed tuleristsed punktide peale kohtumises. Reim selgitas, et keskkaitsjate kolmik kujunes selliseks vigastuste tõttu: Ragnar Klavan ei saanud sel nädalal üldse treenida, Joonas Tamm tegi kaasa vaid reedese trenni ja Enar Jäägeril on äsja vigastusest taastunud ja pole veel piisavalt mängupraktikat kogunud.

„Madisele oli see kõige keerulisem koondisemäng. Ta tegi valikmängu tasandil debüüdi ja polnud varem sellise kaaluga matši pidanud. Mängu edenedes muutus ta aina paremaks,“ kiitis Reim.

Üldises plaanis oleks peatreener tahtnud näha rohkem väravavõimalusi. Lisaks tekitas trotsi avaminutitel valitsenud segadus: „Nagu näha oli, siis esimesed 15-20 minutit oli meil väga raske. See polnud üllatav, sest Kreeka teebki mängu alguses marulist survet. Meie pressing jäi liiga passiivseks, ei juletud piisavalt agressiivselt mängida. Sealt tekkisid esimesed raskused,“ selgitas ta.

Eesti jalgpallikoondis enne mängu Kreekaga. Foto: Erki Pärnaku

„Kohe, kui natukene ülespoole tõusime, suutsime ka palle võita. Täiesti värava ees jäi siiski teravust väheks. Soov ja tahe olid olemas, riskisime veidi rohkem, aga ka vahetused ei toonud seekord suurt efekti. Ei saa otseselt öelda, et keegi midagi valesti tegi, lihtsalt kvaliteedist jääb vahel puudu. Sisse tulid lihtsad pallikaotused, kehvad esimesed puuted ja ebatäpsed söödud. Siit ja sealt oli tunda, et mõne mehe mängupraktika polnud piisav.“

Reim jätkas: „Samas oldi ka tublid, et ei langetud kreeklaste värava järel ära, vaid üritati initsiatiivi haarata. Tahet jagus, aga mingites momentides jäi ekstrakvaliteedist puudu. Sokratis Papastathopoulos ja Konstantinos Manolas on nii kõrge tasemega kaitsjad, et neid on väga raske üle mängida.“

Madis Vihmann sai täna väärt kogemuse. Foto: Erki Pärnaku

Üllataval kombel kuulus algkoosseisu Konstantin Vassiljev, kes on kogu suve vältel mänginud ja treeninud Poola tugevuselt kuuendas liigas. Kaptenipaela kandnud poolkaitsja tegi kokkuvõttes hea mängu ja pidas vastu 90 minutit. „Olen nõus, et Vassiljev tegi tõesti hea etteaste, täites oma ülesandeid ja tuues väljakule loovust. Ta andis ka kaitsetöös endast maksimumi ja rünnakul oli just tema kõige tähtsam lüli.“

Kokkuvõttes ütles Reim, et loodab teisipäevaseks mänguks Soome vastu omad korrektuurid teha. „Mängu lõpus suutsime palli hoida, aga olime liialt keskväljal. Viimasel kolmandikul jäi teravusest natukene puudu. Kindlasti on võimalik ründes tunduvalt efektiivsemalt mängida. Peame Soomega mänguks leidma paremaid variante, et olukorda kiiresti parandada.“

Fännid uskusid lõpuni. Foto: Erki Pärnaku