Konstantin VassiljevFoto: Tiina Kõrtsini
Jalgpall
9. september 2018, 01:13

Konstantin Vassiljev: üks ebaõnnestunud hooaeg ei tähenda, et olen halb jalgpallur (1)

Eesti jalgpallikoondis alustas Rahvuste liigat 0:1 kaotusega Kreekale. Mõneti ootamatult 90 minutit keskpoolkaitses rassinud Konstantin Vassiljev (34) üllatas nii hea võhmaga ennastki.

Kes veel ei tea, siis Vassiljev mängib klubitasandil olude sunnil Poola tugevuselt kuuendas liigas. Adekvaatsel tasemel müttas ta viimati 9. juunil koondisega Maroko vastu.

"90 minutit oli kindlasti positiivne üllatus," lausus Vassiljev Eesti ajakirjanikele. "Raske arvata, kui palju suudad, kui pole kaua mänginud. Hea, et tuli kohe võimalus kontrollida, mis seisus olen. Arvatavasti midagi on veel sees."

Juba teisipäeval ootab Eestit võõrsil mäng Soomega. Kas jõudu jagub? "Veel raskem öelda kui enne Kreeka mängu. Väga tähtsad kaks päeva taastumiseks, vaatame, mis treenerid otsustavad. Teisest küljest, meil on värsked mehed, kes valmis aitama. Ei näe suuremat pinget või vajadust treeneritel tormata ja panna sama koosseis. Arvan, et nad teevad niikuinii õiged valikud."

Allajäämisest Kreekale. Kas järjekordne rubriigist "ilus kaotus"? "Aitab küll nendest, parem hakata saama halbu võite. Magasime alguses lihtsalt maha, Kreeka näitas oma kvaliteeti. Passiivsus läks meile kalliks maksma. Nad tekitasid kaks samasugust olukorda, ühe realiseerisid."

Kas probleem oli häälestumine või midagi muud? "Me lihtsalt millegipärast ei leidnud alguses kaitses õigeid käike, kuidas nad kinni panna. Neid oli mingi hetk keskel nii palju, mõtlesime poolkaitse- ja kaitseliini vahel ruumi väheks teha, aga see ei õnnestunud. Pärast väravat hakkasime rohkem kõrgemat pressi tegema, see muutis ka mängu."

Poolajajuttudest: "Rääkisime sellest, et on vaja nii jätkata [nagu avapoolaja lõpus], sest 0:1 seis annab alati võimaluse. Kõige tähtsam, et ei lase kreeklastel teist lüüa ja mängu tappa. See pool õnnestus, aga teine, et ise viigivärav lüüa, kahjuks mitte. Paar situatsiooni oli, mis õnne või parema täpsusega võinuks väravaga lõppeda. Kahjuks lõpuminutitel ei suutnud ründefaasis survet teha."

Klubitasandi tulevikku silmas pidades tõestasid, et vara on veel Sind maha kanda? "Niikuinii on vara. Väga palju pole mul vaja kellelegi tõestada. Üks ebaõnnestunud hooaeg ei tähenda, et olen halb jalgpallur. Klubi otsustas nii ja ongi kõik. Mina proovin siiani olla hea jalgpallur, karjäärile kriipsu peale ei tõmba."

Enda rollist 5-4-1 asetuse keskpoolkaitses, kus tuli ka palju kaitsetööd teha: "Kui arvestada seda, et olen kümme aastat keskpoolikus mänginud, siis see polnud mingi imelik asi. Mingi hetk juhtus, et mängisin ründes ja kuskil ääres, aga ma ei unustanud, kuidas keskel mängida. Alati väga meeldib seal olla. Kogemust on sel positsioonil piisavalt. Maroko mängus oli põhimõtteliselt sama roll."