Kuigi Mihkel Aksalu (kollases) langes klubis juuli lõpus varuväravavahiks, kaitses ta siiski Kreeka vastu Eesti puuri.Foto: Erki Pärnaku
Jalgpall
9. september 2018, 01:39

Mihkel Aksalu: tore jah, et mõned asjad tulid välja, aga lõppkokkuvõttes on tabelis null punkti

Eesti koondis alustas Rahvuste liigat kodus 0:1 kaotusega Kreekale. Meie väravat kaitses tavapärane esikinnas Mihkel Aksalu, kes tuli rahvusmeeskonna juurde pisut enam kui kuuajalise mängupausi pealt.

Ent paistis, et Seinäjoki JK pingil istumine pole saarlase taset alla viinud, sest ta tegi juba 4. minutil oskusliku tõrje ning jätkas enesekindlat esitust lõpuni. "Võitlen enda koha pärast samamoodi nagu klubi eest. Kui tekib võimalus, siis mängin nii hästi kui võimalik. Aga täna polnud see piisav, lõppkokkuvõte on null punkti," lausus Aksalu pärast mängu Õhtulehele. 

Ehk et nägid endal tõrjumisvarianti tolles väravaolukorras? "Ei, ma ei räägi sellest. Tore jah, et mõned asjad tulid välja, aga lõppkokkuvõttes on tabelis null punkti. Rõõmus ei saa olla. Enda võimetes ma polegi kahelnud. Lihtsalt on vaja saada asjad toimima õigel ajal õiget moodi. Täna oli Kreeka meist parem ja kirjutas tabelisse kolm punkti, see on see probleem."

Mille taha parem tulemus jäi? "Kreeka oli lihtsalt natuke kliinilisem olukordade lahendamisel. Meil oli samamoodi paar võimalust värav lüüa, nemad klassiga lõid selle ära. Kaks meest, keda enne mängu skautisime (eeldatavasti Kostas Mitroglou ja Kostas Fortounis - M.T.), kelle tugevusi teadsime, tegid selle mängu ära. Ükskõik kui palju videoid ka ei vaataks, nad leiavad ikka selle variandi ja löövad ära. See on kurb."

Milline meeleolu riietusruumis oli? "Unustame ära ja lähme edasi. Head asjad võtame kaasa. Paanikat pole, näitasime teisel poolajal arvestavat mängu ja tekitasime neile peavalu. Nüüd on vaja lihtsalt saada mõned pallid väravasse."

Saad sa mõne hea asja konkreetselt välja tuua? "Teise poolaja esitus oli väga südikas ja paljulubav. Olime energilisemad, surusime vastast ja tekitasime neile peavalu. Nad ei leidnud enam enda käike, meie leidsime need, mis olime enne mängu kokku leppinud. Ehk ääre pealt tsenderdusi. Meil tekkis neid piisavalt, aga mitte sellist, mida ära lüüa."

Aksalu lisas, et sai algkoosseisu kuulumise teada tavapäraselt neli tundi enne mängu. "Esmaspäeval ei öelnud keegi, et mängin."

Kas kartsid ka, et järsku sel korral ei mängi? "Mis siin karta. Kõik on valmistunud, et mängida. Kui ei mängi, siis aitad nii palju kui võimalik. Kõrvalt hea sõna või seljapatsutusega. Kui ei mängi, siis ei mängi. Järelikult tuleb tööd teha."