Novak Djokovic.Foto: Danielle Parhizkaran
Tennis
9. september 2018, 11:14

Novak Djokovic on tõusmas taas maailma jõukaimaks tennisistiks (1)

Täna hilisõhtul peetakse US Openi meeste üksikmängu finaal. Kui Novak Djokovicil õnnestub alistada Juan Martin del Potro, tõuseb ta taas enim auhinnaraha teeninud tennisistiks. 

Hetkel hoiab esikohta Roger Federer, kelle kukrusse on BBC andmetel enne US Openit kogunenud 90,1 miljonit eurot. Djokovici saak on 89,2 miljonit. US Openi võit lisaks sellele 3,3 miljonit otsa, misjärel serblane šveitslasest möödukski. 

Siiski on Federer oma karjääris oluliselt rohkem võitnud. Tema auhinnakapist leiab 20 Suure slämmi tiitlit ning ühtekokku 98 ATP-turniiri võitu. Djokovici vastavad näitajad on 13 ja 70. Miks on siis serblane nõnda palju teeninud?

"Federer on tipus olnud ligi 20 aastat, kuid Djokovici kõrghetked jäävad lähiminevikku. Viimastel aastatel on auhinnarahad lihtsalt nii palju tõusnud," selgitas ajakirja Forbes vanemtoimetaja Kurt Badenhausen BBC-le.

Siiski teenib Federer kokkuvõttes rohkem kui Djokovic. Nimelt on šveitslasel vinged diilid sponsoritega ning ta teenib kõva tulu reklaamidelt.

"Esiteks on ta tipus globaalsel spordialal. Teiseks on ta tipus olnud väga pikka aega. Kolmandaks on ta reklaamid suunatud õigele sihtgrupile," rääkis Badenhausen, miks on Federer reklaaminduses tahetum kui Djokovic.