Tiidrek Nurme poolmaratoni võitjana.Foto: Tiina Kõrtsini
Kergejõustik
9. september 2018, 13:23

Tiidrek Nurme rahul: edestasin Keenia viiendat meest! (8)

Nelja nädala eest Berliini EMil end Euroopa üheksandaks maratonimeheks jooksnud Tiidrek Nurme läbis täna Tallinnas poolmaratoni ning alistas vanalinna tänavatel peetud esikohaheitluses keenlase Peter Kiprotichi.

Teine eesmärk, võtta Pavel Loskotovi nimel olev Eesti rekord 1:03.00 enda nimele, ei täitunud, lõpujoonel näitas kell aega 1:03.27. Ent nii nagu maratonidistantsi võitja Roman Fosti, kaalus Nurmel positiivne pool väikese vajakajäämise ajas selgelt üles - võit on võit.

"Olen elus ainult ühe korra kiiremini jooksnud. Pluss suutsin lõpuga edestada Keenia meistrivõistluste viiendat meest, tema on kindlasti minust grammi võrra kõvem jooksja," lausus Nurme rahulolevalt.

Kui Fosti püsis oma seatud ajalise sihi graafikus 25 kilomeetrit, siis Nurme poole lühemal distantsil 15. "Siin on palju asju, miks ma viimast kuut kilomeetrit enam samamoodi ei jaksanud. Berliini EM oli hooaja põhieesmärk, pärast seda tuli väike langus. Eks mentaalne pool mängi ka rolli."

Kui Fosti võttis ette julge sammu ja läks uuesti maratonirajale, siis Nurme ei kaalund seda. "Roman on väga motiveeritud ja suur võitleja. Mina ei pidanud enda jaoks maratonirajale minekut nii lühikese pausi järel targaks, tippjooksjad ka ei tee nii. Ja ka treener poleks mind lubanud," lausus Nurme.