Serena Williams 2009. aastal US Openil.Foto: ANDREW SCHWARTZ/Reuters
Tennis
9. september 2018, 15:30

VIDEOMEENUTUS: Serena Williams on varemgi US Openil enesevalitsuses kaotanud ning kohtunikku sõimanud (4)

Tänavust US Openi Suure slämmi finaali jäi varjutama intriig Serena Williamsi ja matši peakohtuniku vahel. Ameeriklannale polnud see aga sugugi esimene kord, kui ta kodusel suurturniiril enesevalitsuse kaotas. 

2009. aastal kohtus Williams poolfinaalis Kim Clijstersiga. Teise seti lõppfaasis määras kohtunik ameeriklannale servil joonele astumise vea, mis tennisisti korralikult käima tõmbas. 

"Kui ma saaksin siis võtaksin selle kuradima palli ja topiksin selle sulle kurku," olevat Williams joonekohtunikule öelnud. Kohtuniku enda sõnutsi oli tiraad aga veelgi teravam ning Williams ähvardas teda lausa tappa.

Viimased süüdistused lükkas tennisist aga kategooriliselt ümber. Matš lõppes sellega, et Clijstersile anti automaatselt geimivõit, mis tähendas ka mänguvõitu. Ametliku protokolli järgi diskvalifitseeriti Williams turniirilt. 

"Ma ei kahetse midagi. Mängisin kogu oma hingest ja andsin endast parima. Jäin oma temperamendi juures isegi üsna rahulikuks. Olen kuulnud tennisiste palju hullemaid asju ütlemas. Olen ennast viimasel ajal parandanud," ütles Williams toona. 

Vaata videost, mis 2009. aasta US Openil juhtus: