Magnus Kirt.Foto: Aldo Luud
Spordivaria
10. september 2018, 00:10

Pluss, miinus, ennustus | Kirdi võimas hooaja lõpp, sõudjate farss ja vutikoondise kasinad võimalused

Õhtulehe sporditoimetus vaatab tagasi möödunud nädala sündmustele ja teeb väikese ettevaate tulevikku. Järgnevalt meie 10. septembri valik.

Läinud nädala pluss

Odaviskaja Magnus Kirt on pika ja eduka hooaja lõpus endiselt heas vormis. Reedel tegi Berliini EM-pronks Kohilas elu paremuselt neljanda tulemuse ja viskas 88.43. Lisaks sai ta kirja 85.90 ja 85.58. Kirt on varemgi näidanud, et septembris tal särtsu jagub. 2015. aastal püstitas ta Kohilas 86.65ga isikliku rekordi, millest ta sai jagu alles tänavu. 15. septembril näeb Kirti võistlemas kodulinnas Tõrvas. Mine tea, kaugele oda seal lennata võib.

Läinud nädala miinus

Eesti sõudjate aastate viletsaima hooaja kulminatsioon on märgiline - n-ö Püha Lehma ehk paarisaerulist neljapaati MMile välja ei pandudki. Ükskõik, kas põhjus on ebaõnnestunud treeningutes, laiskuses või nigelates suhetes, siis sügisel tuleks pead kokku panna ja teha kindlaks, et sellist farssi enam ei juhtuks. Kolm sõudjat (Andrei Jämsä ühepaadil ning Tõnu Endrekson ja Kaur Kuslap kahepaadil) siiski MMile läksid, aga nende esimesed sõidud jäid nigelaks.

Tõnu Endrekson. Foto: Viljar Voog

Tuleva nädala ennustus

33%

on tõenäosus, et Eesti jalgpallikoondis ei kaota homme Turu linnas Rahvuste liiga mängu Soome esindusele. Kui põhjanaabrid alustasid turniiri 1:0 koduvõiduga tugeva Ungari üle, siis meie mäng Kreekaga jättis õhku küsimärke. Näiteks, kuidas toimetada pall väravasse? Kas kaitseliin saab laatsaretist täiendust (Ragnar Klavan, Joonas Tamm ja Taijo Teniste)? Tahame või mitte, juba punkt võõrsilt Soome vastu võrduks kordaminekuga. Soosikud on nemad. 

Ragnar Klavan (nr 15). Foto: Tiina Kõrtsini