Foto: MATI HIIS
Seisukoht
9. september 2018, 18:56

Seisukoht | Olge mujal! (10)

Ma ei tea ühtegi teist spordiala, mis paneks muidu spordikaugeid kontoritöötajaid tööpäeva-järgset väsimust trotsides ja iga ilmaga end looduses liigutama nii tõhusalt, nagu teeb seda Eestis kiiresti populaarsust kogunud disc golf. Mängukirg on nakkav ja esimest korda sattusin kettaid loopima Nõmme rajal, mis järgmisest kevadest on huvilistele arvatavasti suletud. 

Seal mängimise lõpetasin tegelikult juba ammu, sest sobivatel tundidel on sinna tavaliselt kogunenud nii palju inimesi, et lihtsam ja rahulikum oli sõita kaugemale, näiteks Kiiusse. Kuid kõigil seda võimalust paraku pole – eriti kahju on nooremast rahvast, kel erinevalt mõnest Kesk-Eestis elavast eakaaslasest ei kulge mängurada otse koolimaja kõrvalt.

Loomulikult pole kettaloopijad ainsad, kes end linnaruumis tõrjutuna tunnevad. Sõnumit „Olge ometi mujal!“ kuulevad paljud teisedki – isegi suursündmuse Tallinna maratoni korraldajad peavad igal aastal üha uuesti põhjendama, miks ikkagi tahetakse linna paariks päevaks autodelt tagasi vallutada. Mõte vaid kinnises ruumis sportimisest ajab paljudel aga igasuguse spordiisu ära. Kus mujal need inimesed siis olema peaksid?

Mõistan, et Nõmme park vajab puhkust, ent ütleb vanasõnagi, et vana kaevu ei maksa täis ajada enne, kui uus valmis on.