Jüri Vips (nr. 44).Foto: Facebook @jyrivipsofficial
Auto-Moto uudised
9. september 2018, 19:49

VIDEO | Schumacher tegi koduringil kübaratriki, Vipsi sõidud lõppesid juba avaringil

Vormel 3 sari jätkus sel nädalavahetusel Saksamaal Nürburgringil, kus kübaratriki ehk kolm sõiduvõitu noppis seitsmekordse vormel 1 maailmameistri Michael Schumacheri poeg Mick. 

Ralf Aroni parimaks tulemuseks sel nädalavahetusel oli viies koht, mille ta sõitis välja nii esimeses sõidus (viiendalt kohalt startides) kui ka teises sõidus (kuuendalt kohalt startides). Viimases sõidus pidi eestlane rajale minema seitsmendana ning ruudulipu langedes oli ta langenud kaheksandaks. 

Seda sellepärast, et temast sai mööda kaasmaalane Jüri Vips, kelle jaoks oli kolmanda sõidu seitsmes koht paraku kogu nädalavahetuse üks ilusamaid momente. 

Enne Nürgburgringi etappi MM-sarjas teist kohta hoidnud Vips pidi laupäevase avasõidu katkestama, sest konkurendid puksisid ta avakurvis kruusale. Kuigi esiti õnnestus eestlasel vormel rajale tagasi saada, lükati ta masin pärast boksipeatust ikkagi garaaži. 

Paremini ei läinud ka teine sõit, kus kümnendalt kohalt startinud Vips samamoodi avakurvis konkurendi rammimise tõttu spinni tegi ning sõitjaterivi lõppu langes. Seal ta ka sõidu lõpetas. Kolmandas sõidus sai kaheksandalt kohalt rajale läinud Vips siis seitsmenda koha. 

MM-sarja üldarvestuses langes Saksamaalt vaid kaheksa punkti noppinud Vips 218 punktiga neljandaks. Sarja üldliider on Dan Ticktum 264 punktiga, talle järgnevad Mick Schumacher 261 ning Marcus Armstrong 220 punktiga. Ralf Aron on 207,5 punktiga kohe Vipsi järel viies.  

Ralf Aroni kommentaarid: "Mootori tõttu kaotasin inseneride sõnul 0,2 sekundit ringi kohta ja äärmiselt tasavägises kvalifikatsioonis tähendab selline kaotus päris mitut stardikohta. Võistlused kulgesid mõne eelmise etapiga võrreldes siiski hästi, sest teenisin 24 punkti. Loodame siiski järgmiseks etapiks mootori paremini tööle saada."

Jüri Vipsi kommentaarid: "Ega sellest nädalavahetusest palju rääkida pole. Kvalifikatsioonis oleks võinud paremini minna, aga hakkasime proovima erinevaid seadeid, mis kahjuks ei toiminud. Kolmandaks sõiduks oli auto taas piisavalt kiire ja sõit kulges hästi, aga Nürburgringil on möödasõitudeks kohti vähe ja nii finišeerisin kuuendana."

Esimene sõit (Vipsi õnnetuse kordus alates 13.10):

Teine sõit (Vipsi õnnetuse kordus alates 12.05):

Kolmas sõit: