Kylian Mbappe (üleval) rõõmustaas koos Olivier Giroud'ga. Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
9. september 2018, 23:36

RAHVUSTE LIIGA | Prantsusmaa näitas maailmameistrite klassi, Taani tuli viimaks väljakule proffidega

UEFA Rahvuste liiga jätkus pühapäeval kaheksa kohtumisega. Kõige kõrgemal tasandil ehk A-liigas näitas klassi valitsev maailmameister Prantsusmaa, kes seljatas Hollandi koondise 2:1. 

Prantslased läksid kohtumist juhtima 14. minutil, kui täpne oli nende teismeline ründaja Kylian Mbappe. PSG edurivimehe jaoks oli tänavuse aastanumbri sees tegemist juba kaheksanda koondisetabamusega. 

Holland suutis Ryan Babeli põlve läbi küll teisel poolajal viigistada (nende esimene raamidesse läinud pealelöök), kuid kohtumise lõppsõna kuulus ikkagi prantslastele. Mängu 75. minutil lõpetas Olivier Giroud' oma ülipika - 814 minutit kestnud - koondisevärava põua.

Ühtlasi tõusis Chelsea ründaja selle tabamusega koondise väravaküttide edetabelis mööda legendaarsest Zinedine Zidane'st. Giroud'l on nüüd koondise kõigi aegade neljanda mehena kirjas 32 tabamust. Enamat on näidata vaid Thierry Henry'l (51), Michel Platinil (41) ja David Trezeguet'l (34). 

B-liiga

Kui veel kolmapäeval esindasid Taani koondis amatöörid ning saalijalgpallurid, siis pühapäevaseks kohtumiseks Walesi vastu suutsid Taani A-koondislased ning sealne alaliit sõjakirve reklaamõiguste osas maha matta ning taanlased alustasid Rahvuste liigat 2:0 võiduga. Viikingite mõlemad väravad lõi nende suurim staar Christian Eriksen. 

Ukraina - Slovakkia 1:0 (80. pen Andri Yarmolenko)

Taani - Wales 2:0 (32., 63. pen Christian Eriksen)

C-liiga

Bulgaaria - Norra 1:0 (59. Radoslav Vasilev)

Küpros - Sloveenia 2:1 (69. Pieros Sotiriou, 90. (ov) Petar Stojanovic - 54. Robert Beric)

D-liiga

Meie lõunanaabrite tabeliseis D-liigas pärast kaht mängu ütlemata nukker. Teises voorus Gruusiale kaotanud lätlastel on ette näidata ainult üks Andorra vastu teenitud viigipunktiga. 

Makedoonia - Armeenia 2:0 (13. pen Egzijan Alioski, 59. Goran Pandev) 

Gruusia - Läti 1:0 (77. pen Tornike Okriashvili)

Liechtensten - Gibraltar 2:0 (32. Dennis Salanovic, 72. Sandro Wieser)