Novak Djokovic. Foto: Imago Sport/Scanpix
Tennis
10. september 2018, 09:23

Djokovic triumfeeris US Openil ning tõusis legendaarse Pete Samprasega ühele pulgale (2)

Möödunud ööl mängiti New Yorgis Ameerika lahtistel tennisemeistrivõistlustel meeste üksikmängu finaalheitlus. Serblane Novak Djokovic alistas argentiinlase Juan Martin del Potro kolmes setis 6:3, 7:6, 6:3. 

Kõige tulisem oli teine sett, mis oli turniiri pikim ning kestis kokku lausa 95 minutit. Selle seti seitsmes geim oli aga tõeline maiuspalast maratonlahing ning võttis aega üle 20 minuti. Lõpuks suutis Djokovic oma servigeimi endale hoida ning see sillutas tee nii seti- kui ka mänguvõidule. 

Serblasele oli see 14 Suure slämmi triumf. Sama palju on tennisemaailma kõige tähtsamaid turniire võitnud ka ameeriklane Pete Sampras. Neist kahest on meeste arvestuses ees vaid Rafael Nadal (17) ning Roger Federer (20). 

Djokovici aasta kõige paremini ei alanud - Austraalia lahtistel jõudis ta vaid neljandasse ringi ning Prantsusmaa lahtistel langes ta veerandfinaalis. Kahe suurturniiri vahel käis ta jaanuari lõpus õlaoperatsioonil. Nüüd on ta aga taas tippvormis, tõestuseks kaks järjestikkust (Wimbledon ning US Open) Suure slämmi võitu.