Soome peatreener Markku Kanerva (paremal).Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
10. september 2018, 17:07

ÕL SOOMES | Soome peatreener: nõustun, et Eesti kaitseb päris hästi

Eesti jalgpallikoondis kohtub homme Rahvuste liiga raames Turu linnas Soome meeskonnaga. Võõrustajate peatreener Markku Kanerva eeldab rasket ja tasavägist mängu.

„Kohtusime eelmise aasta novembris, tegime suurepärase mängu ja võitsime 3:0. Aga see on ajalugu. Eesti mängis Kreekaga tasavägiselt. Vaatasime ja analüüsisime seda. Usun, et homme tuleb võrdne mäng. Eestil on omad tugevused ja mõistagi ka nõrkused," lausus ta mängueelsel pressikonverentsil.

"Meil oli Ungari vastu raske lahing (Soome võitis Tamperes 1:0 - M.T.), kus saime mõned vigastused. [Kaitsja] Jere Uronen ei saa kindlasti mängida. Lisaks on meil veel mõned pisitraumad, aga loodan, et need ei sega mängimist. Eks [pärast pressikonverentsi alanud] trennis näis."

Kas tunnete võidusurvet? "Muidugi, iga mängu eel on võidusurve. Eriti arvestades meie sihti Rahvuste liigas. Lisaks mängime kodus, mis on meie eelis. Aga mingit erilist survet ei tunne, eeldame rasket mängu, kus peame punktide saamiseks endast 100% andma."

Ajalugu ütleb, et Soome ja Eesti on Turus kohtunud kaks korda ning mõlemad matšid on võitnud Eesti. Kas teil ikka on koduväljakueelis? "Me ei tunne ekstrasurvet nende tulemuste pärast. Me ei tuhni väga ajaloos ja statistikas. Muidugi oleme analüüsinud eelmise aasta novembri mängu, paljud mängijad on samad, saame sealt õppida rohkem kui eelmistest matšidest."

Soome on viimase aasta jooksul mänginud 11 mängu, milledest kaotanud ainult ühe (0:2 Rumeeniale - M.T.). Mis on teie edu saladus? "Saladus? Oleme kaitsnud ühtse ja kompaktsena, see on eduka tiimi alus. Muidugi on ka rünnakut vaja. Kui vaadata, kui palju oleme skoorinud ja võimalusi loonud...

Suur väljakutse on üles ehitada võitjamentaliteedi ja võitlejahingega meeskond. See ehk ongi üks edu saladus. Rääkides enesekindlusest, see mõistagi kasvab võitudega. Distsipliin on samuti üks edu võti, mängijad peavad plaanist kinni pidama."

Viis Eesti koondislast mängivad Soome meistriliigas, kas see on teie eelis? "Muidugi vaatan palju Veikkausliigat ja tean nende tugevusi. Kas see on meie eelis? Ma ei tea, aga teame neist kindlasti palju. Tõenäoliselt nemad meist samuti."

Ütlesite, et Soome tugevus on kaitse. Kas nõustute, et see on ka Eesti parim element? Kui jah, siis kas homme tuleb väga kinnine mäng? "Nõustun, et Eesti kaitseb päris hästi. Kas tuleb 0:0 mäng? Loodetavasti mitte. Muidugi on neil ründetugevusi ka. Nad on väga head vasturünnakutes ja eriti standardolukordades."