Kaia Kanepi. Foto: Stanislav Moškov
Tennis
10. september 2018, 18:39

Kanepi langes heale turniirile vaatamata edetabelis tublisti tahapoole

Täna avaldatud naiste tennise uues edetabelis langes Kaia Kanepi vaatamata edukale US Openile 13 kohta tahapoole ning asub nüüd 57. tabelireal. 

Eesti esinumbrina jätkab endiselt Anett Kontaveit, kes hoolimata US Openi avaringi kaotusest jätkuvalt 27. kohal püsib. Nimelt polnud Kontaveitil mullusest Suure slämmi turniirist kaitsta pea mingeid punkte, mistõttu ei mõjunud avaringi kaotus edetabelikohale. 

Kanepil oli läinud aastast kaitsta aga veerandfinaali koht ning kuigi tänavust neljandasse ringi jõudmist tuleb pidada ütlemata tubliks saavutuseks, tähendas see ikkagi kurba asjaolu, et eestlanna andis võrreldes mullusega edetabelipunkte käest.  

Naiste edetabelijuhina jätkab rumeenlanna Simona Halep, kes pudenes USAs Kaia Kanepi käe läbi konkurentsist juba avaringis. Maailma teine ja kolmas reket on vastavalt Caroline Wozniacki ja Angelique Kerber. US Openil võidutsenud jaapanlanna Naomi Osaka kerkis tänu triumfile seitsmendale tabelireale. 

Meeste edetabelit juhib endiselt hispaanlane Rafael Nadal, kellele järgnevad vanameister Roger Federer ning värske US Openi tšempion Novak Djokovic. Jürgen Zopp on parima Eesti tennisistina 106. kohal.