Romano FenatiFoto: AFP/Scanpix
Auto-Moto uudised
10. september 2018, 20:05

Kaasvõistleja elu ohtu pannud motomees: ma ei käitunud tol hetkel nagu mees (3)

Nädalavahetusel Moto 2 sarjas suure hoo pealt konkurendi rattal pidurit vajutanud Romano Fenati vabandas viimaks Stefano Manzi ees. 

"Soovin kogu spordimaailma ees vabandada," sõnas Fenati avalikus pöördumises. "Täna hommikul ärgates soovisin, et see kõik oli vaid üks halb uni. Ma ei käitunud sel hetkel nagu mees, vaid tegin väga ebasportliku liigutuse."

"Ma poleks pidanud nendele provokatsioonidele reageerima. Jah, vastab tõele, et olen keevavereline isik, kuid minu eesmärgiks polnud kindlasti Manzi elu ohtu panna. Tahtsin tema tähelepanu juhtida selle, et tema enda sõidustiil oli ohtlik ning soovisin talle midagi sarnast vastu teha," põhjendas itaallane oma hullumeelset otsust sirge peal konkurendi ratta pidurit vajutada. 

"Olen oma karjääri jooksul olnud eeskujulik sõitja. Eelmisel aastal, moto 3 sarjas, olin üks väheseid, kes ei saanud hooaja jooksul kordagi karistada. Ma pole kunagi rajal kellegi elu ohtu pannud. Maalisin endast ja sellest spordialast tõeliselt kohutava pildi ja olen enda suunas tuleva kriitika igati ära teeninud."

Ma tean, et see õigusta minu teguviisi, kuid soovin kõigilt südamest vabandust paluda," sõnas mees lõpetuseks. 

Mehe tööandja Marinelli Snipers otsustas Fenati lepingu enneaegselt lõpetada, mistõttu itaallast tänavu enam Moto 2 sarjas enam rajal ei näe.